Gemma Rauret

De Wikipedia
Gemma Rauret
Vida
Nacimientu Barcelona1941 (82/83 años)
Nacionalidá España
Estudios
Estudios Universidá de Barcelona
Nivel d'estudios doctoráu
Llingües falaes castellanu
catalán
Oficiu químicaprofesora universitaria
Emplegadores Universidá de Barcelona
Premios
Cambiar los datos en Wikidata

Gemma Rauret i Dalmau (1941Barcelona) ye una química, y docente española.[2] Llogró la llicenciatura en Ciencies Químiques, y darréu el doctoráu de Ciencies pola Universidá de Barcelona.[3] El so campu d'investigaciones centrar nel área de la química analítica ambiental, y na calidá del procesu analíticu, como una catedrática de química analítica de la Universidá de Barcelona, dende 1984, y ye decana de la Facultá de Química.[4] Presidió'l Comité internu d'evaluación de les titulaciones en química y n'inxeniería química de la Universidá de Barcelona, de la que participó como evaluadora esterna n'otres universidaes españoles.

En 1992, recibió la Medaya Narcís Monturiol al méritu científicu de la Xeneralidá de Cataluña pol so llabor investigadora nel analís químicu de los contaminantes ambientales y pola so contribución a la metodoloxía de datación por isótopos radioactivos. Dende 1998 hasta 2006, foi direutora de l'Axencia pa la Calidá del Sistema Universitariu de Cataluña (AQU). En 2006, foi nomada direutora de la Axencia Nacional d'Evaluación de la Calidá y Acreditación (ANECA),[5][6] permaneciendo hasta 2009.[7]

Publicó unos 200 trabayos d'investigaciones sobre química analítica ambiental, en revistes internacionales especializaes, y participó y coordinó numberosos proyeutos d'investigación internacionales de la Xunión Europea, como los de radioprotección rellacionaos al siniestru nuclear de Chernobil.[8][9]

Delles publicaciones[editar | editar la fonte]

  • gemma rauret i Dalmau, ester giménez Salinas. 2007. L'Avaluació de la qualitat na nova organització dels ensenyaments. Lliçó inaugural 4 d'ochobre de 2007. Ed. Edicions de la Universitat Ramon Llull, 34 pp.
  • marta toribio Fadón, gemma tauret i Dalmau, josé f. garcía Martínez. 2003. Estudiu y optimización de la metodoloxía analítica pa la determinación de plutoniu en muestres de baxu nivel d'actividá: Study and optimization of analitical methodology for plutonium determination in low-level activity samples. Collaborador Universitat de Barcelona. Departament de Química Analítica. 232 pp.
  • gemma rauret i Dalmau. 1972. Reaccionabilidad y posibles aplicaciones analítiques de la n-etil, m-metil, isonitrosoacetarilida, de la n-isopropil, isonitrosoacetarilida y de la n-etanol, isonitrosoacetarilida, lo mesmo que de la n-etil. m-metil, [beta]-isatoxima y de la n-isopropil, [beta]-isatoxima. Collaboró Univ. de Barcelona. Departament de Química Analítica. Editor Univ. de Barcelona, 15 pp.

Capítulos de llibros[editar | editar la fonte]

Fuentes[editar | editar la fonte]

Referencies[editar | editar la fonte]

  1. URL de la referencia: http://universitatsirecerca.gencat.cat/ca/01_secretaria_duniversitats_i_recerca/premis_i_reconeixements/guardons_narcis_monturiol/medalles_narcis_monturiol/.
  2. Increa (2013). «Gemma Rauret. Catedrática de la Universitat de Barcelona» (castellanu). Consultáu'l 12 de xunu de 2013.
  3. UB.edu (2013). «Curriculum» (catalán). Consultáu'l 12 de xunu de 2013.
  4. Gemma Rauret, nomenada direutora de l'Agència Nacional d'Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA) a gencat.cat
  5. Gemma Rauret Dalmau, nueva direutora de ANECA a universia.es, 20 de xunu de 2006
  6. «"N'España somos tendentes a regular por demás"» (castellanu). Deia (18 d'ochobre de 2012). Consultáu'l 12 de xunu de 2013. «"La internacionalización de los graos puede ser l'antídotu contra la endogamia, pero non solo"»
  7. El Mundo (14 d'ochobre de 2009). «Gabilondo destitúi a Gemma Rauret» (castellanu). Consultáu'l 12 de xunu de 2013.
  8. Gemma Rauret, nueva direutora de l'Axencia Nacional d'Evaluación de la Calidá y Acreditación (ANECA) a comunidadescolar.es
  9. Global University Network For Innovations (29 d'abril de 2008). «Gemma Rauret. Direutor. Spanish National Agency for Quality Assurance and Accreditation (ANECA)» (inglés). Consultáu'l 12 de xunu de 2013.

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]