Día de les Naciones Xuníes

De Wikipedia
Día de la Organización de les Naciones Xuníes

Bandera de les Naciones Xuníes
Día de celebración 24 d'ochobre
Día de la selmana Vienres
Periodu de celebración Tolos años
Llugar de celebración Día Internacional
[editar datos en Wikidata]

El Día de les Naciones Xuníes celébrase'l 24 d'ochobre dende 1948. Marca l'aniversariu de la entrada a valir en 1945 de la Carta de les Naciones Xuníes. Cola ratificación d'esti documentu fundacional de la mayoría de les sos signatarios, incluyíos los cinco miembros permanentes del Conseyu de Seguridá, la Organización de les Naciones Xuníes entró oficialmente a valir.[1]

Celebración[editar | editar la fonte]

De normal les celebraciones en tol mundu inclúin xuntes, deliberaciones y esposiciones sobre los oxetivos y los llogros de la organización. En 1971, l'Asamblea Xeneral encamentó que tolos estaos miembros celebraren esi día como fiesta oficial.

El 31 d'ochobre de 1947 l'Asamblea nel Resolución 168 declara que'l día 24 d'ochobre, aniversariu de la entrada a valir de la Carta de les Naciones Xuníes, va ser en delantre llamáu oficialmente "Día de les Naciones Xuníes" y va tar consagráu a faer conocer les finalidaes y les realizaciones de la Organización de les Naciones Xuníes a los pueblos del mundu y a llograr que sofiten la obra de les Naciones Xuníes".[2]

El Día de la ONX marca l'aniversariu de la entrada a valir en 1945 de la Carta de les Naciones Xuníes. Cola ratificación d'esti documentu fundacional de la mayoría de les sos signatarios, incluyíos los cinco miembros permanentes del Conseyu de Seguridá, les Naciones Xuníes entró oficialmente a valir.
El 24 d'ochobre celebróse como Día de les Naciones Xuníes dende 1948. En 1971, l'Asamblea Xeneral de Naciones Xuníes encamienta que'l día reparar polos Estaos miembros como un día festivu.

Temes del Día de les Naciones Xuníes[editar | editar la fonte]

Añu Tema
2011 "Maneres en que les Naciones Xuníes llogren cambeos na vida cotidiana".

Referencies[editar | editar la fonte]

Ver tamién[editar | editar la fonte]

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]

Ye obligatoriu indicar l'idioma de Wikisource.