Augusto Fragoso

De Wikipedia
Augusto Fragoso
Presidente de Brasil

24 ochobre 1930 - 3 payares 1930
Washington Luís Pereira de Sousa - Getúlio Vargas
senador de Brasil

Vida
Nacimientu São Luís28 d'agostu de 1869
Nacionalidá Bandera de Brasil Brasil
Llingua materna portugués
Muerte Rio de Janeiro20 de setiembre de 1945 (76 años)
Estudios
Llingües falaes portugués
Oficiu políticumilitar
Serviciu militar
Cuerpu militar Exércitu Brasilano
Graduación xeneral del exércitu
Cambiar los datos en Wikidata

Augusto Tasso Fragoso (28 d'agostu de 1869São Luís – 20 de setiembre de 1945Rio de Janeiro) foi un militar brasilanu, xefe de la Xunta Gobernante Provisional de 1930. Pa una fecha la Revolución de 1930, liderada por Getúlio Vargas, estendiérase triunfante per tol país.

Col fin d'evitar una guerra civil a gran escala qu'amenaciaba por estender se nes provincies del sur de Brasil, los xefes del exércitu y la marina de guerra prefirieron derrocar al presidente Washington Luís en Rio de Janeiro el 24 d'ochobre de 1930 y avagar que la revolución de Vargas pudiera evolucionar escontra un grupu entamáu p'asumir el gobiernu.

Tres el derrocamientu del presidente Washington Luís, fíxose necesariu formar un nuevu gobiernu, en tantu nun se dexaba l'asunción del mandu presidencial per parte de Júlio Prestes, el candidatu escoyíu nes eleiciones del mesmu añu, polo cual se eleigió una Xunta Gobernante, liderada por Augusto Tasso Fragoso y compuesta amás pol almirante Isaías de Noronha y el xeneral Menna Barreto.

Dempués d'apenes once díes d'alministración, la Xunta Gobernante eslleióse y apurrió pacíficamente el mandu presidencial a Getúlio Vargas el 3 de payares de 1930 nel Palaciu de Catete de Rio de Janeiro. En retirándose de la so perbreve alministración Fragoso convertir en senador vitaliciu de Brasil.

Antecesor:
Washington Luís
Presidente de Brasil
1930
Socesor:
Getúlio Vargas

Referencies[editar | editar la fonte]

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]