Aeropuertu Internacional de Narita

Coordenaes: 35°45′54″N 140°23′18″E / 35.7649°N 140.38845°E / 35.7649; 140.38845
De Wikipedia
Aeropuertu Internacional de Narita
aeropuertu internacional, aeropuertu y aeródromu de tráficu comercial
IATA: NRT • OACI: RJAA
Llocalización
PaísBandera de Xapón Xapón
Prefeutura prefeutura de Chiba
Ciudá Narita
Coordenaes 35°45′54″N 140°23′18″E / 35.7649°N 140.38845°E / 35.7649; 140.38845
Aeropuertu Internacional de Narita alcuéntrase en Xapón
Aeropuertu Internacional de Narita
Aeropuertu Internacional de Narita
Aeropuertu Internacional de Narita (Xapón)
Altitú 43 m
Historia y usu
Vuelo 80 de FedEx Express (es) Traducir
10.20 Narita Local Struggle (en) Traducir
Extremists' Attack on Narita Airport Control Tower (en) Traducir
Lucha de Sanrizuka (es) Traducir
1985 Narita International Airport bombing (en) Traducir
Xestión Narita International Airport Corporation
Orixe del nome Narita
Tokiu
Aeropuertu
Ciudá a la que sirve Tokiu
Vuelos
Instalaciones
Formáu por Terminal 1 (en) Traducir, Terminal 2 (en) Traducir y Terminal 3 (en) Traducir
Web oficial
Cambiar los datos en Wikidata

L'Aeropuertu Internacional de Narita (成田国際空港 Narita Kokusai Kūkō?) (IATA: NRTOACI: RJAA), tamién conocíu enantes como Aeropuertu Internacional de Tokiu-Narita o Aeropuertu Internacional de Nuevu Tokiu, ye unu de los dos aeropuertos internacionales que sirve al área del Gran Tokiu en Xapón. Atopar a unos 60 quilómetros al este del centru de Tokiu,[1] na prefeutura de Chiba, na frontera ente la ciudá de Narita y la ciudá axacente de Shibayama.

Narita ye l'aeropuertu internacional predominante en Xapón, remanando alredor del 50% del tráficu de pasaxeros internacional del país y el 60% del tráficu internacional de carga aérea.[2] En 2013, Narita foi'l segundu aeropuertu más transitáu de Xapón (tres l'aeropuertu de Haneda en Tokiu)[3] y el décimu mayor centru de carga aérea del mundu.[4] La so pista de 4.000 metros (13.123 pies) ye la pista qu'ostenta'l récor de pista más llarga en Xapón xunto a la segunda pista del Aeropuertu Internacional de Kansai n'Osaka.[5]

Actúa como centru de conexón pa Japan Airlines, All Nippon Airways, Delta Air Lines y United Airlines.

Historia[editar | editar la fonte]

Los planes pa la construcción d'esti aeropuertu empecipiar en 1962 por cuenta de la conxestión del Aeropuertu Internacional de Haneda (en Tokiu) y nun tuvo exenta de conflictos colos llabradores que les sos tierres espropiar. L'aeropuertu finalmente entró en funcionamientu en 1978 col nome de New Tokyo International Airport. El 1 d'abril de 2004 púnxose-y el nome actual (Narita International Airport).[ensin referencies]

En 1986, l'aeropuertu empezó una segunda fase de construcción, que remató cola inauguración de la segunda pista n'abril de 2002, xusto a tiempu pal Mundial de fútbol de Corea y Xapón.

Narita ye un aeropuertu de gran tráficu. Por cuenta de ello, les autoridaes xaponeses llindaron el númberu de vuelos que cada compañía puede operar dende Narita, convirtiéndolo nun aeropuertu caru tantu pa les compañíes como pa los usuarios. Apocayá, l'Aeropuertu Internacional de Haneda en Tokiu, foi autorizáu a recibir nuevos vuelos internacionales provenientes d'Asia p'allixerar la carga de Narita.

Privatización[editar | editar la fonte]

En 2003, una Llei de la Narita International Airport Corporation pasó a disponer la privatización del aeropuertu. Como parte d'esti cambéu, el 1 d'abril de 2004, l'aeropuertu internacional de New Tokyo pasó a llamase oficialmente aeropuertu internacional de Narita, lo que reflexa la so denominación popular dende la so apertura. L'aeropuertu pasó del control del gobiernu a l'autoridá d'una nueva empresa denominada Narita International Airport Corporation.[6]

Terminales[editar | editar la fonte]

L'aeropuertu de Narita foi unu de los primeros aeropuertos del mundu n'alliniar los sos terminales en redol a los trés grandes aliances d'aereollinies internacionales. Dende l'añu 2006, l'aeropuertu entamó l'aeropuertu por que SkyTeam pueda utilizar l'Ala Norte de la Terminal 1, les aereollinies de Star Alliance l'Ala Sur de la Terminal 1, y les d'Oneworld la Terminal 2.[7]

Esterior de la Terminal 1 del aeropuertu.

Terminal 1[editar | editar la fonte]

La terminal 1 utiliza un diseñu de terminal de satélite estremáu nuna Ala Norte (北ウイング kita-uingu), Edificiu Central (chūō-biru) y una Ala Sur. Dos satélites circulares, Satélite 1 (puertes 11-18) y Satélite 2 (puertes 21-24), tán coneutaes a l'ala norte. Satélites 3 y 4 (puertes 26-38 y 41-47) puertes componen una escampada llinial coneutada al edificiu central. La terminal Satélite 5 (puertes 51-58) ta coneutada a l'ala sur.

El check-in procesar nel cuartu pisu, y la zona de salíes y el control d'inmigración tán nel tercer pisu. Los pasaxeros lleguen pol puestu d'inmigración del segundu pisu, recueyen el so equipaxe y pasen l'aduana nel primer pisu. La mayoría de tiendes y restoranes atopar nel cuartu pisu del Edificiu Central. L'Ala Sur inclúi un centru comercial llibre d'impuestos llamáu "Narita Nakamise", el mayor centru comercial de boutique d'aeropuertu de la marca en réxime de franquicia en Xapón.

Japan Airlines utilizaba Terminal 1 antes de xunise a Oneworld.

L'Ala Norte sirvió como un centru pa l'alianza SkyTeam dende 2007, cuando Delta Air Lines y Aeroflot xunir a Air France, KLM, Korean Air, Aeroméxico y a otres aereollinies de SkyTeam que yá operaben ellí.[8] A partir de 2015, Aircalin ye la única aereollinia non perteneciente a SkyTeam qu'opera dende l'ala norte.[9]

L'Ala Sur y el Satélite 5 abrieron en xunu de 2006 como una terminal pa les aereollinies de Star Alliance. La construcción de l'Ala Sur llevó cuasi una década y más del doble del área de la Terminal 1, con un total de 440.000 metros cuadraos. Na actualidá, tolos miembros de Star Alliance utilicen esta ala, xunto colos non miembros Air Busan, MIAT, Uzbekistan Airways y Etihad Airways.

Zona de mostradores de salíes de la Terminal 2.

Terminal 2[editar | editar la fonte]

La terminal 2 estremar nun edificiu principal (honkan) y el satélite, que tán diseñaos alredor d'escampaes lliniales. Los dos taben coneutaos por un sistema de treslláu (Narita Airport Terminal 2 Shuttle System), que foi diseñáu por Otis y foi'l primer sistema de treslláu per cable de Xapón. Una nueva pasarela ente los principales y el satélite construyóse, empezando a funcionar el 27 de setiembre de 2013, y el sistema de tresporte suspendióse.[10]

El rexistru d'entrada, salíes y control de la inmigración pa los pasaxeros que lleguen ye nel segundu pisu, ente que la recoyida d'equipaxe y les aduanes tán nel primer pisu.

Pa los vuelos nacionales, hai tres puertes (65, 66 y 67) nel edificiu principal que conecten tanto a les principales salíes como a una instalación de check-in doméstica separada. Los pasaxeros de conexón ente vuelos nacionales ya internacionales tienen de salir del área a la parte de facturación, y depués faer el check in pal so vuelu de conexón.

Japan Airlines ye anguaño'l principal operador na T2. La terminal sirvió como centru de l'alianza Oneworld en Narita dende 2010, delles aereollinies qu'operen ellí son British Airways, Cathay Pacific, American Airlines y la más recién incorporación d'Iberia, que dende ochobre de 2016 opera vuelos direutos a Madrid. Otres aereollinies tamién empezaron a utilizar la terminal, incluyendo les aereollinies de SkyTeam China Airlines y China Eastern Airlines, según Air India de Star Alliance, y otres non afiliaes como Air Macau, Air Niugini, Asia Atlantic Airlines, Eastar Jet, Emirates, Pakistan International Airlines, Philippine Airlines y Scoot.

Vanilla Air, una aereollinia de baxu costu, tien la so sede dientro de la Terminal 2,[11] pero opera dende la Terminal 3.

All Nippon Airways y otres aereollinies de Star Alliance utilizaben la Terminal 2 antes de l'apertura de l'Ala Sur de la Terminal 1 en 2006.

Interior de la Terminal 3.

Terminal 3[editar | editar la fonte]

Una tercera terminal d'aereollinies de baxu costu inauguróse'l 8 d'abril de 2015. Asitiada a 500 m al norte de la Terminal 2, la nueva terminal incorpora una serie de midíes d'amenorgamientu de costos, incluyendo l'usu de les etiquetes en llugar de señales direccionales lluminoses y l'usu de puertes y escaleres al campu (airstairs) en llugar de fingers, que tán destinaes a amenorgar los costos de les instalaciones pa les aereollinies y los sos pasaxeros nun 40% en vuelos internacionales y nun 15% en vuelos nacionales. Jetstar Japan, Vanilla Air y otros trés aereollinies de baxu costu utilicen la terminal. La terminal tamién inclúi una zona de comíes abierta 24 hores que ye'l mayor área de comíes nun aeropuertu en Xapón, y una sala d'oración islámica. Foi construyíu a un costu de 15 mil millones de yenes y cubre 66.000 metros cuadraos de superficie.[12]

Otres infrestructuras[editar | editar la fonte]

Nippon Cargo Airlines (NCA) tien la so sede nos terrenes del aeropuertu de Narita,[13][14] nel NCA Line Maintenance Hangar.

Japan Airlines opera tamién nel aeropuertu como centru de carga, nel centru d'operaciones Japan Airlines Narita Operation Center. L'aereollinia subsidiaria JALways tamién tuvo la so sede nel edificiu.[15] All Nippon Airways tamién tien un edificiu "Sky Center" d'operaciones axacente a la Terminal 1, que sirve como la sede de ANA Air Service Tokyo, un provisor de servicios de tierra que ye una empresa conxunta ente ANA y l'autoridá aeroportuaria.

L'aeropuertu ta conectáu por una tubería de 47 quilometros al puertu de la ciudá de Chiba y a un terminal de combustibles en Yotsukaido. L'oleoductu inaugurar en 1983 y bombiárense 130 mil millones de llitros de combustible al aeropuertu de Narita pal so trentenu aniversariu d'operaciones en 2013.[16]

Aereollinies y destinos[editar | editar la fonte]

Destinos nacionales[editar | editar la fonte]

Aereollinies Destinos
Bandera de Xapón All Nippon Airways Fukuoka, Naha, Niigata, Osaka-Itami, Sapporo
Bandera de Xapón All Nippon Airways operáu por ANA Wings Nagoya, Sendai
Bandera de Xapón All Nippon Airways operáu por Ibex Airlines Hiroshima, Komatsu
Bandera de Estaos Xuníos d'América Delta Air Lines Osaka-Kansai
Bandera de Xapón Japan Airlines Fukuoka, Nagoya, Osaka-Itami, Sapporo
Bandera de Xapón Jetstar Japan Fukuoka, Kagoshima, Kumamoto, Matsuyama, Naha, Ōita, Osaka-Kansai, Sapporo, Takamatsu
Bandera de Xapón Peach Fukuoka, Osaka-Kansai, Naha, Sapporo
Bandera de Xapón Spring Airlines Japan Hiroshima, Saga, Takamatsu
Bandera de Xapón Vanilla Air Amami Ōshima, Naha, Sapporo

Destinos internacionales[editar | editar la fonte]

Worth metroplex|Dallas-Fort Worth]]||Aeropuertu Internacional de Dallas-Fort Worth||Bandera de XapónJapan Airlines / Bandera de Estaos Xuníos d'AméricaAmerican Airlines
Ciudaes Nome del Aeropuertu Aereollinies
América del Norte
 Canadá
Calgary Aeropuertu Internacional de Calgary Bandera de Canadá Air Canada (Estacional)
Montreal Aeropuertu Internacional Pierre Elliott Trudeau Bandera de Canadá Air Canada
Toronto Aeropuertu Internacional Toronto Pearson Bandera de Canadá Air Canada (Estacional)
Vancouver Aeropuertu Internacional de Vancouver Bandera de Xapón Japan Airlines / Bandera de Canadá Air Canada
 Estaos Xuníos d'América
Atlanta Aeropuertu Internacional Hartsfield Jackson Bandera de Estaos Xuníos d'América Delta Air Lines
Boston Aeropuertu Internacional Logan Bandera de Xapón Japan Airlines
Chicago Aeropuertu Internacional O'Hare Bandera de Xapón All Nippon Airways / Bandera de Xapón Japan Airlines / Bandera de Estaos Xuníos d'América American Airlines / Bandera de Estaos Xuníos d'América United Airlines
Denver Aeropuertu Internacional de Denver Bandera de Estaos Xuníos d'América United Airlines
Detroit Aeropuertu Internacional de Detroit Bandera de Estaos Xuníos d'América Delta Air Lines
Houston Aeropuertu Intercontinental George Bush Bandera de Xapón All Nippon Airways / Bandera de Estaos Xuníos d'América United Airlines
Los Angeles Aeropuertu Internacional de los Angeles Bandera de Xapón All Nippon Airways / Bandera de Xapón Japan Airlines / Bandera de Estaos Xuníos d'América American Airlines / Bandera de Estaos Xuníos d'América United Airlines / Bandera de Singapur Singapore Airlines
Newark Aeropuertu Internacional de Newark Bandera de Estaos Xuníos d'América United Airlines
Nueva York Aeropuertu Internacional John F. Kennedy Bandera de Xapón All Nippon Airways / Bandera de Xapón Japan Airlines
Portland Aeropuertu Internacional de Portland Bandera de Estaos Xuníos d'América Delta Air Lines
San Diego Aeropuertu Internacional de San Diego Bandera de Xapón Japan Airlines
San Francisco Aeropuertu Internacional de San Francisco Bandera de Xapón All Nippon Airways / Bandera de Estaos Xuníos d'América United Airlines
San José Aeropuertu Internacional de San José Bandera de Xapón All Nippon Airways
Seattle Aeropuertu Internacional de Seattle-Tacoma Bandera de Xapón All Nippon Airways / Bandera de Estaos Xuníos d'América Delta Air Lines
Washington D.C. Aeropuertu Internacional de Washington-Dulles Bandera de Xapón All Nippon Airways / Bandera de Estaos Xuníos d'América United Airlines
Ciudá de Méxicu Aeropuertu Internacional de la Ciudá de Méxicu Bandera de Méxicu Aeroméxico / Bandera de Xapón All Nippon Airways
Europa
Bandera d'Alemaña Alemaña
Düsseldorf Aeropuertu Internacional de Düsseldorf Bandera de Xapón All Nippon Airways
Frankfurt del Main Aeropuertu de Frankfurt del Main Bandera de Xapón Japan Airlines / Bandera d'Alemaña Lufthansa
Bandera de Austria Austria
Viena Aeropuertu de Viena-Schwechat Bandera de Austria Austrian Airlines (Estacional)
 Bélxica
Bruxeles Aeropuertu de Bruxeles-National Bandera de Xapón All Nippon Airways
Dinamarca
Copenḥague Aeropuertu de Copenḥague-Kastrup Bandera de Dinamarca Scandinavian Airlines
 España
Madrid Aeropuertu de Madrid-Barajas Iberia
BARCELONA AEROPUERTO BARCELONA ALL NIPPON AIR
 Francia
París Aeropuertu de París-Charles de Gaulle Bandera de Xapón Japan Airlines / Bandera de Francia Air France
 Finlandia
Ḥélsinki Aeropuertu de Ḥélsinki-Vantaa Bandera de Xapón Japan Airlines / Bandera de Finlandia Finnair
 Italia
Milán Aeropuertu de Milán-Malpensa Bandera d'Italia Alitalia
Roma Aeropuertu de Roma-Fiumicino Bandera d'Italia Alitalia
 Países Baxos
Ámsterdam Aeropuertu d'Ámsterdam-Schiphol Bandera de Países Baxos KLM
 Polonia
Varsovia Aeropuertu de Varsovia-Chopin Bandera de Polonia LOT Polish Airlines
Bandera del Reinu Xuníu Reinu Xuníu
Londres Aeropuertu de Londres-Heathrow Bandera del Reinu Xuníu British Airways
 Rusia
Jabárovsk Aeropuertu de Jabárovsk Novy Bandera de Rusia S7 Airlines
Moscú Aeropuertu Internacional de Domodédovo Bandera de Xapón Japan Airlines
Aeropuertu Internacional de Sheremétievo Bandera de Rusia Aeroflot
Vladivostok Aeropuertu Internacional de Vladivostok Bandera de Rusia Aeroflot operáu por Aurora / Bandera de Rusia S7 Airlines
 Suiza
Zurich Aeropuertu Internacional de Zurich Swiss International Air Lines
 Turquía
Istambul Aeropuertu Internacional Atatürk Bandera de Turquía Turkish Airlines
África
 Etiopía
Adís Abeba Aeropuertu Internacional Bole Bandera d'Etiopía Ethiopian Airlines (Con parada en HKG ensin derechos de tráficu)
Asia
 Camboya
Pnom Penh Aeropuertu Internacional de Pnom Penh Bandera de Xapón All Nippon Airways
 China
Changchun Aeropuertu Internacional de Changchun Bandera de la República Popular China China Southern Airlines
Chengdu Aeropuertu Internacional de Chengdu Bandera de Xapón All Nippon Airways / Bandera de la República Popular China Air China
Chongqing Aeropuertu Internacional de Chongqing Bandera de Xapón All Nippon Airways
Dalian Aeropuertu Internacional de Dalian Bandera de Xapón All Nippon Airways / Bandera de Xapón Japan Airlines / Bandera de la República Popular China Air China / Bandera de la República Popular China China Southern Airlines
Fuzhou Aeropuertu Internacional de Fuzhou Bandera de la República Popular China Xiamen Airlines
Cantón Aeropuertu Internacional de Cantón-Baiyun Bandera de Xapón All Nippon Airways / Bandera de Xapón Japan Airlines
Hangzhou Aeropuertu Internacional Xiaoshan Bandera de Xapón All Nippon Airways
Harbin Aeropuertu Internacional de Harbin Bandera de la República Popular China China Southern Airlines
Nankín Aeropuertu Internacional de Nankín-Lukou Bandera de la República Popular China China Eastern Airlines
Beixín Aeropuertu Internacional de Beixín-Capital Bandera de Xapón All Nippon Airways / Bandera de Xapón Japan Airlines / Bandera de la República Popular China Air China / Bandera de la República Popular China China Eastern Airlines / Bandera de Paquistán Pakistan International Airlines
Qingdao Aeropuertu Internacional de Qingdao Bandera de Xapón All Nippon Airways
Shanghai Aeropuertu Internacional Pudong Bandera de Xapón All Nippon Airways / Bandera de Xapón Japan Airlines / Bandera de la República Popular China Air China / Bandera de la República Popular China China Eastern Airlines / Bandera de Estaos Xuníos d'América Delta Air Lines
Shenyang Aeropuertu Internacional Taoxian Bandera de Xapón All Nippon Airways / Bandera de la República Popular China China Southern Airlines
Tianjin Aeropuertu Internacional de Tianjín-Binhai Bandera de la República Popular China Air China
Wuhan Aeropuertu Internacional de Wuhan-Tianhe Bandera de la República Popular China China Southern Airlines / Bandera de Xapón All Nippon Airways / Bandera de Xapón Spring Airlines Japan
Xiamen Aeropuertu Internacional de Xiamen-Gaoqi Bandera de Xapón All Nippon Airways / Bandera de la República Popular China Xiamen Airlines
Zhengzhou Aeropuertu Internacional de Zhengzhou Bandera de la República Popular China China Southern Airlines
 Corea del Sur
Busan Aeropuertu Internacional de Gimhae Bandera de Xapón Japan Airlines / Bandera de Corea del Sur Air Busan / Bandera de Corea del Sur Korean Air
Ciudá de Jeju Aeropuertu Internacional de Jeju Bandera de Corea del Sur Korean Air
Daegu Aeropuertu Internacional de Daegu Bandera de Corea del Sur T'way Airlines
Seúl Aeropuertu Internacional d'Incheon Bandera de Xapón Japan Airlines / Bandera de Corea del Sur Asiana Airlines / Bandera de Corea del Sur Eastar Jet / Bandera de Corea del Sur Jeju Air / Bandera de Corea del Sur Korean Air / Bandera de Estaos Xuníos d'América United Airlines
 Emiratos Árabes Xuníos
Abu Dhabi Aeropuertu Internacional d'Abu Dhabi Bandera d'Emiratos Árabes Xuníos Etihad Airways
Dubái Aeropuertu Internacional de Dubái Bandera d'Emiratos Árabes Xuníos Emirates
 Filipines
Cebú Aeropuertu Internacional de Mactán-Cebú Bandera de Filipines Cebu Pacific Air / Bandera de Filipines Philippine Airlines / Bandera de Xapón Vanilla Air
Manila Aeropuertu Internacional Ninoy Aquino Bandera de Xapón All Nippon Airways / Bandera de Xapón Japan Airlines / Bandera de Filipines Cebu Pacific Air / Bandera de Filipines Philippine Airlines / Bandera de Estaos Xuníos d'América Delta Air Lines
Bandera de Ḥong Kong Ḥong Kong
Ḥong Kong Aeropuertu Internacional de Hong Kong Bandera de Xapón All Nippon Airways / Bandera de Xapón Japan Airlines / Bandera de Xapón Vanilla Air / Bandera de Ḥong Kong Cathay Pacific / Bandera de Ḥong Kong Ḥong Kong Express Airways
Bandera de India India
Bombay Aeropuertu Internacional Chhatrapati Shivaji Bandera de Xapón All Nippon Airways
Nueva Delhi Aeropuertu Internacional Indira Gandhi Bandera de Xapón All Nippon Airways / Bandera de Xapón Japan Airlines / Bandera de India Air India
 Indonesia
Denpasar Aeropuertu Internacional Ngurah Rai Bandera de Indonesia Garuda Indonesia
Xakarta Aeropuertu Internacional Soekarno-Hatta Bandera de Xapón All Nippon Airways / Bandera de Xapón Japan Airlines
 Macau
Macáu Aeropuertu Internacional de Macáu Bandera de Macáu Air Macau
Bandera de Malasia Malasia
Kota Kinabalu Aeropuertu Internacional de Kota Kinabalu Bandera de Malasia Malaysia Airlines
Kuala Lumpur Aeropuertu Internacional de Kuala Lumpur Bandera de Xapón All Nippon Airways / Bandera de Xapón Japan Airlines / Bandera de Malasia Malaysia Airlines
Bandera de Mongolia Mongolia
Ulan Bator Aeropuertu Internacional Gengis Kan Bandera de Mongolia MIAT Mongolian Airlines
Bandera de Myanmar Myanmar
Yangon Aeropuertu Internacional de Yangon Bandera de Xapón All Nippon Airways
 Paquistán
Islamabad Aeropuertu Internacional Benazir Bhutto Bandera de Paquistán Pakistan International Airlines
Karachi Aeropuertu Internacional Jinnah Bandera de Paquistán Pakistan International Airlines
Lahore Aeropuertu Internacional Allama Iqbal Bandera de Paquistán Pakistan International Airlines
Bandera de Qatar Qatar
Doḥa Aeropuertu Internacional Hamad Bandera de Qatar Qatar Airways
 Singapur
Singapur Aeropuertu Internacional de Singapur Bandera de Xapón All Nippon Airways / Bandera de Xapón Japan Airlines / Bandera de Singapur Singapore Airlines / Bandera de Singapur Scoot / Bandera de Estaos Xuníos d'América Delta Air Lines / Bandera de Estaos Xuníos d'América United Airlines
 Sri Lanka
Colombu Aeropuertu Internacional Bandaranaike Bandera de Sri Lanka SriLankan Airlines
Bandera de Tailandia Tailandia
Bangkok Aeropuertu Internacional Don Mueang Bandera de Tailandia Thai AirAsia X
Aeropuertu Internacional Suvarnabhumi Bandera de Xapón All Nippon Airways / Bandera de Xapón Japan Airlines / Bandera de Tailandia Thai Airways / Bandera de Tailandia Jet Asia Airways / Bandera de Estaos Xuníos d'América Delta Air Lines
Bandera de Taiwán Taiwán
Kaohsiung Aeropuertu Internacional de Kaohsiung Bandera de Xapón Japan Airlines / Bandera de Xapón Vanilla Air / Bandera de Taiwán China Airlines / Bandera de Taiwán EVA Air / Bandera de Taiwán Tigerair Taiwan
Taipéi Aeropuertu Internacional de Taiwán Taoyuan Bandera de Xapón ANA / Bandera de Xapón Japan Airlines Bandera de Xapón Vanilla Air / Bandera de Taiwán China Airlines / Bandera de Taiwán EVA Air / Bandera de Taiwán Tigerair Taiwan / Bandera de Taiwán TransAsia / Bandera de Ḥong Kong Cathay Pacific / Bandera de Estaos Xuníos d'América Delta / Bandera de Singapur Scoot
 Uzbequistán
Taxkent Aeropuertu Internacional de Taxkent Bandera d'Uzbequistán Uzbekistan Airways
 Vietnam
Ciudá de Ho Chi Minh Aeropuertu Internacional de Tan Son Nhat Bandera de Xapón All Nippon Airways / Bandera de Xapón Japan Airlines / Bandera de Vietnam Vietnam Airlines
Đà Nẵng Aeropuertu Internacional de Đà Nẵng Bandera de Vietnam Vietnam Airlines
Ḥanói Aeropuertu Internacional de Nội Bài Bandera de Xapón Japan Airlines / Bandera de Vietnam Vietnam Airlines
Oceanía
Bandera de Australia Australia
Brisbane Aeropuertu de Brisbane Bandera de Australia Qantas
Cairns Aeropuertu de Cairns Bandera de Australia Jetstar Airways
Gold Coast Aeropuertu de Gold Coast Bandera de Australia Jetstar Airways
Melbourne Aeropuertu Internacional Tullamarine Bandera de Australia Jetstar Airways / Bandera de Australia Qantas / Bandera de Xapón Japan Airlines
Sydney Aeropuertu Internacional Kingsford Smith Bandera de Xapón Japan Airlines / Bandera de Australia Jetstar Airways
Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos / Ḥawai
Honolulu Aeropuertu Internacional de Honolulu Bandera de Xapón All Nippon Airways / Bandera de Xapón Japan Airlines / Bandera de Estaos Xuníos d'América Delta Air Lines / Bandera de Estaos Xuníos d'América United Airlines / Bandera de Taiwán China Airlines / Bandera de Corea del Sur Korean Air / Bandera de Estaos Xuníos d'América Hawaiian Airlines
Bandera de Guam Guam
Guam Aeropuertu Internacional Antonio B. Won Pat Bandera de Xapón Japan Airlines / Bandera de Estaos Xuníos d'América United Airlines
Islles Marianes del Norte
Saipán Aeropuertu Internacional de Saipán Bandera de Estaos Xuníos d'América Delta Air Lines
Bandera de Nueva Caledonia Nueva Caledonia
Nouméa Aeropuertu Internacional La Tontouta Bandera de Nueva Caledonia Aircalin
 Nueva Zelanda
Auckland Aeropuertu Internacional d'Auckland Bandera de Nueva Zelanda Air New Zealand
Bandera de Paláu Paláu
Koror Aeropuertu Internacional Roman Tmetuchl Bandera de Estaos Xuníos d'América Delta Air Lines
 Papúa Nueva Guinea
Port Moresby Aeropuertu Internacional de Port Moresby Bandera de Papúa Nueva Guinea Air Niugini
Bandera de la Polinesia Francesa Polinesia Francesa
Papeete Aeropuertu Internacional Faa'a Bandera de la Polinesia Francesa Air Tahiti Nui

Carga[editar | editar la fonte]

Aereollinies Destinos
Air China Cargo Shanghai–Pudong
Air France Cargo París–Charles de Gaulle
Air Hong Kong Hong Kong
AirBridgeCargo Airlines Ámsterdam, Moscú–Sheremetyevo
ANA Cargo Bangkok–Suvarnabhumi, Dalian, Hong Kong, Jakarta-Soekarno-Hatta, Okinawa, Osaka–Kansai, Seúl–Incheon, Shanghai–Pudong, Singapur, Taipei–Taoyuan, Xiamen
Cargu Garuda Indonesia Jakarta-Soekarno-Hatta
Cathay Pacific Hong Kong
China Airlines Cargo Taipei–Taoyuan
China Cargo Airlines Shanghai–Pudong
DHL Aviation
operated by Atles Air
Cincinnati
Emirates SkyCargo Dubai–Al Maktoum
FedEx Express Anchorage, Guangzhou, Memphis, Oakland
Hong Kong Airlines Cargo Hong Kong
KLM Cargo Ámsterdam
Korean Air Cargo Seúl–Incheon, Bogota
Lufthansa Cargo Frankfurt
MASkargo Johor Bahru, Kuala Lumpur–International, Penang
Nippon Cargo Airlines Ámsterdam, Anchorage, Bangkok–Suvarnabhumi, Beixín–Capital, Chicago–O'Hare, Dallas/Fort Worth, Hong Kong, Los Angeles, Milán–Malpensa, Nagoya–Centrair, Nueva York–JFK, Osaka–Kansai, San Francisco, Seúl–Incheon, Shanghai–Pudong, Tianjin
Singapore Airlines Cargo Bangkok–Suvarnabhumi, Singapur
Southern Air Anchorage, Chicago–O'Hare, Seúl–Incheon
Swiss World Cargu Zúrich
Thai Cargo Bangkok–Suvarnabhumi, Taipei–Taoyuan
UPS Airlines Clark, Louisville, Ontario, Shanghai–Pudong
Yanda Airlines Bangkok–Suvarnabhumi

Estadístiques[editar | editar la fonte]

Fonte: Narita International Airport Corporation(NAA), Situación operativa del aeropuertu[17]

Númberu de pasaxeros que transitaron pol aeropuertu.
Númberu d'operaciones realizaes nel aeropuertu.
Volume de carga tresportada nel aeropuertu.

Tresporte[editar | editar la fonte]

Llinies de tren dende l'aeropuertu de Narita
Tren Narita Express.

Tren[editar | editar la fonte]

El Narita Express ye un serviciu de ferrocarril de Japan Railways que coneuta l'aeropuertu cola ciudá de Tokiu, nun trayeutu que tarda 53 minutos en llegar a la estación de Tokiu, 80 a la de Shinjuku y 90 a Omiya y Yokohama. Ye'l métodu más rápidu, pero tamién el más caru. Cada billete cuesta ente 3.000 y 4.500 yenes en clase turista.

Japan Railway ufierta tamién un serviciu rápidu hasta la estación de Tokiu que tarda 90 minuto pero con un costu menor.

Tamién esisten llinies de la compañía privada Keisei que tienen como destino la estaciones de Nippori y Ueno, tantu nel serviciu espreso (los llamaos trenes Skyliner que nun realicen paraes entemedies) como los espresos llindaos que tienen frecuentes paraes a lo llargo del percorríu. Estos postreros suelen ser l'alternativa más económica pa llegar a la capital (unos 1.000 yenes).

Autobús[editar | editar la fonte]

Diverses compañíes ufierten tamién serviciu d'autobuses, llamaos Limousine Bus, pero éstos son muncho más lentos que les diverses llinies de ferrocarril, debíu al siempres colapsáu tráficu de Tokyo.

Tamién hai serviciu d'autobús nocherniegu a Kioto y Osaka. Los autobuses tamién viaxen a les bases militares d'Estaos Xuníos, incluyendo la Base Naval de Yokosuka y la Base Aérea de Yokota.

Taxi[editar | editar la fonte]

Esiste tamién un serviciu de taxi, pero'l so preciu ye prohibitivu. Les carreres cuesten ente 14.000 y 20.000 yenes (con un extra de 1.450 yenes pa los peaxes de les autopistes).

Helicópteru[editar | editar la fonte]

Mori Building City Air Service ufierta un serviciu de chárter n'helicópteru ente Narita y el complexu Ark Hills en Roppongi, tardando 35 minutos y con costu de 280.000 yenes por trayeutu pa hasta cinco pasaxeros.[18]

Galería d'imáxenes[editar | editar la fonte]

Imáxenes de distintes aeronaves nel so pasu pol aeropuertu:

Ver tamién[editar | editar la fonte]

Referencies[editar | editar la fonte]

  1. «Copia archivada». Archiváu dende l'orixinal, el 2 d'avientu de 2014. Consultáu'l 15 de mayu de 2015.
  2. «Narita International Airport - MLIT Japan». Consultáu'l 1 de febreru de 2016.
  3. «全国空港概要 | OOH AIRPORT MEDIA». Consultáu'l 1 de febreru de 2016.
  4. «2013 final». Consultáu'l 1 de febreru de 2016.
  5. «Notice of URL change |JAXA Earth Observation Research Center (EORC)». Consultáu'l 1 de febreru de 2016.
  6. http://www.naa.jp/jp/naa/naa_kaisyahou.html
  7. The Japan Times (3 de xunu de 2006). «Narita South Wing open». Consultáu'l 1 de febreru de 2016.
  8. «Delta dir Lines will move to Terminal 1 in Narita Airport» (inglés). Consultáu'l 1 de febreru de 2016.
  9. «Airlines at Narita International Airport» (inglés). Archiváu dende l'orixinal, el 13 de mayu de 2015. Consultáu'l 1 de febreru de 2016.
  10. «成田空港に新連絡通路が完成» (xaponés). Consultáu'l 1 de febreru de 2016.
  11. «Corporate Profile|Corporate Information». Consultáu'l 1 de febreru de 2016.
  12. «成田空港、新ターミナル公開 4月8日利用開始». Consultáu'l 1 de febreru de 2016.
  13. «Copia archivada». Archiváu dende l'orixinal, el 10 de xineru de 2012. Consultáu'l 17 de febreru de 2012.
  14. «NCA - 日本貨物航空|日本貨物航空について». Consultáu'l 1 de febreru de 2016.
  15. «JAL - JALウェイズホームページ統合のお知らせ». Consultáu'l 1 de febreru de 2016.
  16. «成田空港、千葉港とのパイプライン30周年». Consultáu'l 1 de febreru de 2016.
  17. «成田空港株式会社・空港の運用状況». Consultáu'l 14 de xunetu de 2014.
  18. «MORI BUILDING CITY AIR SERVICES - MORI Building». Consultáu'l 1 de febreru de 2016.

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]