Diferencies ente revisiones de «Al Gore»

De Wikipedia
Contenido eliminado Contenido añadido
Luckas-bot (alderique | contribuciones)
m robot Añadido: be:Альберт Гор
TXiKiBoT (alderique | contribuciones)
Llinia 14: Llinia 14:
[[bcl:Al Gore]]
[[bcl:Al Gore]]
[[be:Альберт Гор]]
[[be:Альберт Гор]]
[[be-x-old:Альбэрт Гор]]
[[bg:Ал Гор]]
[[bg:Ал Гор]]
[[bn:আল গোর]]
[[bn:আল গোর]]

Revisión a fecha de 16:52 9 pay 2010

Al Gore, nuna de les sos charres alrodiu del escalientu global

Albert Arnold Gore, Jr. o Al Gore (ñacíu en Washington D.C. el 31 de marzu de 1948), ye un políticu y ecoloxista estaunidense. Foi el cuadraxésimuquintu Vicepresidente de los Estaos Xuníos ente 1993 y 2001 baxo la presidencia de Bill Clinton y candidatu a la presidencia del país nel añu 2000, cuando perdió les eleiciones presidenciales frente a George Walker Bush. En 2007 foi galardonáu col Premiu Nobel de la Paz pola so contribución a la reflesión y aición mundial escontra el cambéu climáticu, y col Premiu Príncipe d'Asturies de Cooperación Internacional.

En 2006 protagonizó el documental ganador del Oscar Una verdá encómoda, (An Inconvenient Truth), que trata alrodiu del escalientu global, nel que fai responsable a les persones y empreses que lu xeneren, y encamienta a aniciar un camín de gueta d'enerxíes "llimpies" pa evitar el desaniciu del planeta.

Al y Tipper Gore residen anguaño en Nashville. Tienen cuatro fíos: Karenna (1973), Kristin (1977), Sarah (1979) y Albert III (1982). Tienen tamién dos ñetos: Anna y Wyatt.