Diferencies ente revisiones de «Unió Independent de Mallorca»

De Wikipedia
Contenido eliminado Contenido añadido
m +{{control d'autoridaes}}
m topónimos
Llinia 18: Llinia 18:
| nota2 = Reintegración en [[Xunió Mallorquina]].
| nota2 = Reintegración en [[Xunió Mallorquina]].
}}
}}
'''Xunió Independent de Mallorca''' ('''UIM, Unión Independiente de Mallorca''') foi un [[partíu políticu]] biforcáu de [[Xunió Mallorquina]] en [[1990]], arrexuntando a sectores disconformes col pactu de Xunió Mallorquina col [[Partíu Popular]] pa les [[eleiciones al Parllamentu de les Islles Baleares de 1991|eleiciones autonómiques de 1991]]. Empobináu por [[Miquel Pascual]], presentar de manera independiente a les eleiciones, llogrando 8.429 votos y un escañu na circunscripción de Mallorca, tantu nel [[Parllamentu de les Islles Baleares|Parllamentu]] como nel [[Conseyu Insular de Mallorca]]. Al empar, nes [[Eleiciones municipales españoles de 1991|eleiciones municipales del mesmu añu]] llogró 9.238 votos y 18 conceyales (cinco en [[Marrachí]], trés en [[Sóller]], dos en [[Les Salinas]], [[Son Servera]], [[Santa Margarita (Baleares)|Santa Margarita]] y [[Sant Llorenç des Cardassar]], unu en [[Costitx]] y unu en [[Pollença]]). En [[1993]] se reintegró en Xunió Mallorquina.
'''Xunió Independent de Mallorca''' ('''UIM, Unión Independiente de Mallorca''') foi un [[partíu políticu]] biforcáu de [[Xunió Mallorquina]] en [[1990]], arrexuntando a sectores disconformes col pactu de Xunió Mallorquina col [[Partíu Popular]] pa les [[eleiciones al Parllamentu de les Islles Baleares de 1991|eleiciones autonómiques de 1991]]. Empobináu por [[Miquel Pascual]], presentar de manera independiente a les eleiciones, llogrando 8.429 votos y un escañu na circunscripción de Mallorca, tantu nel [[Parllamentu de les Islles Baleares|Parllamentu]] como nel [[Conseyu Insular de Mallorca]]. Al empar, nes [[Eleiciones municipales españoles de 1991|eleiciones municipales del mesmu añu]] llogró 9.238 votos y 18 conceyales (cinco en [[Marratxí]], trés en [[Sóller]], dos en [[Les Salinas]], [[Son Servera]], [[Santa Margarita (Baleares)|Santa Margarita]] y [[Sant Llorenç des Cardassar]], unu en [[Costitx]] y unu en [[Pollença]]). En [[1993]] se reintegró en Xunió Mallorquina.





Revisión a fecha de 16:58 26 set 2021

Xunió Independent de Mallorca
Fundación 1990 1
Disolución [[1993]]
Estáu  España
Ideoloxía política centru, centru-derecha, rexonalismu balear
Posición nel espectru centrismu
Cambiar los datos en Wikidata

Xunió Independent de Mallorca (UIM, Unión Independiente de Mallorca) foi un partíu políticu biforcáu de Xunió Mallorquina en 1990, arrexuntando a sectores disconformes col pactu de Xunió Mallorquina col Partíu Popular pa les eleiciones autonómiques de 1991. Empobináu por Miquel Pascual, presentar de manera independiente a les eleiciones, llogrando 8.429 votos y un escañu na circunscripción de Mallorca, tantu nel Parllamentu como nel Conseyu Insular de Mallorca. Al empar, nes eleiciones municipales del mesmu añu llogró 9.238 votos y 18 conceyales (cinco en Marratxí, trés en Sóller, dos en Les Salinas, Son Servera, Santa Margarita y Sant Llorenç des Cardassar, unu en Costitx y unu en Pollença). En 1993 se reintegró en Xunió Mallorquina.