Diferencies ente revisiones de «Tratáu de Versalles (1919)»

De Wikipedia
Contenido eliminado Contenido añadido
m Preferencies llingüístiques: -"directu" +"direutu"
m iguo parámetros de plantía
Llinia 36: Llinia 36:
| style="text-align:left;" id="203" colspan="3" |<div style="font-size: 0.85em" id="204" class="plainlinks">[editar datos en Wikidata]</div>
| style="text-align:left;" id="203" colspan="3" |<div style="font-size: 0.85em" id="204" class="plainlinks">[editar datos en Wikidata]</div>
|}
|}
El '''Tratáu de Versalles''' foi un tratáu de paz que se robló na ciudá de Versalles a la fin de la [[Primer Guerra Mundial]] por más de 50 países.<ref>{{Cita web|url=http://fama2.us.es/fde/ocr/2006/tratadoDeVersalles.pdf|título=El Tratado de Versalles de 1919 y sus antecedentes.|fecha=25 de mayo de 2018}}</ref> Esti tratáu terminó oficialmente col estáu de guerra ente l'Alemaña del segundu Reich y los Aliaos de la Primer Guerra Mundial. Foi robláu'l [[28 de xunu]] de [[1919]] na Galería de los Espeyos del [[Palaciu de Versalles]], esactamente cinco años dempués del [[atentáu de Sarayevu]] nel que foi asesináu l'archiduque Francisco Fernando, la causa direuta de la Primer Guerra Mundial. A pesar de que l'armisticiu foi robláu meses antes ([[11 de payares]] de [[1918]]) pa poner fin a les hostilidáes nel campu de batalla, precisáronse seis meses de negociaciones na Conferencia de Paz de París pa concluyir el tratáu de paz. El Tratáu de Versalles entró a valir el [[10 de xineru]] de [[1920]].
El '''Tratáu de Versalles''' foi un tratáu de paz que se robló na ciudá de Versalles a la fin de la [[Primer Guerra Mundial]] por más de 50 países.<ref>{{Cita web|url=http://fama2.us.es/fde/ocr/2006/tratadoDeVersalles.pdf|títulu=El Tratado de Versalles de 1919 y sus antecedentes.|fecha=25 de mayo de 2018}}</ref> Esti tratáu terminó oficialmente col estáu de guerra ente l'Alemaña del segundu Reich y los Aliaos de la Primer Guerra Mundial. Foi robláu'l [[28 de xunu]] de [[1919]] na Galería de los Espeyos del [[Palaciu de Versalles]], esactamente cinco años dempués del [[atentáu de Sarayevu]] nel que foi asesináu l'archiduque Francisco Fernando, la causa direuta de la Primer Guerra Mundial. A pesar de que l'armisticiu foi robláu meses antes ([[11 de payares]] de [[1918]]) pa poner fin a les hostilidáes nel campu de batalla, precisáronse seis meses de negociaciones na Conferencia de Paz de París pa concluyir el tratáu de paz. El Tratáu de Versalles entró a valir el [[10 de xineru]] de [[1920]].


== Referencies ==
== Referencies ==

Revisión a fecha de 14:57 11 pay 2019

Tratáu de Versalles de 1919
Copia inglesa del Tratáu
Robláu

28 de xunu de 1919

Versalles (Francia)

A valir

10 de xineru de 1920

Condición

Ratificáu pol Imperiu alemán y trés de los principales países Aliaos

Firmantes

Aliaos

: Francia

Reinu Xuníu

Potencia central:

Imperiu alemán

Otros firmantes:

Reinu d'Italia

Estaos Xuníos

Australia

Bélxica

Bolivia

Brasil

Canadá

República de China

Cuba

Checoslovaquia

Ecuador

Reinu de Grecia

Guatemala

Haití

Hejaz

Honduras

Imperiu de Xapón

Lliberia

Nicaragua

Panamá

Perú

Polonia

Portugal

Reinu de Rumanía

Unión Sudafricana

Reinu de los Serbios, Croates y Eslovenos

India británica

Tailandia

Uruguái

Nueva Zelanda

Depositariu

Gobiernu de Francia

Idiomes

Francés, inglés y alemán

WikisourceTexto orixinal:Tratáu de Versalles



El Tratáu de Versalles foi un tratáu de paz que se robló na ciudá de Versalles a la fin de la Primer Guerra Mundial por más de 50 países.[1] Esti tratáu terminó oficialmente col estáu de guerra ente l'Alemaña del segundu Reich y los Aliaos de la Primer Guerra Mundial. Foi robláu'l 28 de xunu de 1919 na Galería de los Espeyos del Palaciu de Versalles, esactamente cinco años dempués del atentáu de Sarayevu nel que foi asesináu l'archiduque Francisco Fernando, la causa direuta de la Primer Guerra Mundial. A pesar de que l'armisticiu foi robláu meses antes (11 de payares de 1918) pa poner fin a les hostilidáes nel campu de batalla, precisáronse seis meses de negociaciones na Conferencia de Paz de París pa concluyir el tratáu de paz. El Tratáu de Versalles entró a valir el 10 de xineru de 1920.

Referencies

Enllaces esternos

Ye obligatoriu indicar l'idioma de Wikisource.