Diferencies ente revisiones de «Copa Mundial de Fútbol de 2022»

De Wikipedia
Contenido eliminado Contenido añadido
m Iguo testu: -"see" -"sede"
m Iguo testu: -"see" -"sede"
Llinia 31: Llinia 31:
== Procesu de seleición ==
== Procesu de seleición ==


Primero que se fixera oficial el nome del país qu'entamaría'l Mundial, la organización qatarina (encabezada pol francés [[Zinedine Zidane]] xuntu al entós emir de Qatar [[Hamad bin Jalifa Al Thani]]) presentó al futuru [[Estadiu Nacional de Lusail]] como see del partíu inaugural y de la final, ente otros alcuentros.
Primero que se fixera oficial el nome del país qu'entamaría'l Mundial, la organización qatarina (encabezada pol francés [[Zinedine Zidane]] xuntu al entós emir de Qatar [[Hamad bin Jalifa Al Thani]]) presentó al futuru [[Estadiu Nacional de Lusail]] como sede del partíu inaugural y de la final, ente otros alcuentros.


=== Desenvolvimientu de la candidatura ===
=== Desenvolvimientu de la candidatura ===

Revisión a fecha de 20:55 27 xnt 2019

Plantía:Ficha de competición deportiva La Copa Mundial de la FIFA Qatar 2022 (2022 FIFA World Cup Qatar y بطولة كأس العالم لكرة القدم n'inglés y árabe, respeutivamente) va ser la XXII edición de la Copa Mundial de Fútbol. va realizar en Qatar mientres l'añu 2022, dempués de ser escoyida sobre les candidatures d'Australia, Corea del Sur, Estaos Xuníos y Xapón el 2 d'avientu de 2010.

Va Ser el primer Mundial masculín de fútbol celebráu nun país del Oriente Mediu, de mayoría musulmana y onde el país sede va ser el de menor estensión territorial. El certame va ser tamién unu de los más curtios de la so hestoria, por cuenta de qu'alcordóse la duración del mesmu nun ralu menor al habitual, ye dicir de 28 díes.[1] Adicionalmente, va ser el primer mundial de fútbol realizáu nun ralu de feches distinta una y bones oficialmente va ser del 21 de payares al 18 d'avientu. Qatar amás yá allugó la Copa Mundial de Fútbol Xuvenil de 1995 y la Copa Asiática 2011.

Procesu de seleición

Primero que se fixera oficial el nome del país qu'entamaría'l Mundial, la organización qatarina (encabezada pol francés Zinedine Zidane xuntu al entós emir de Qatar Hamad bin Jalifa Al Thani) presentó al futuru Estadiu Nacional de Lusail como sede del partíu inaugural y de la final, ente otros alcuentros.

Desenvolvimientu de la candidatura

Los países del Conseyu de Cooperación del Golfu (CCG) dieron el so respaldu a que Qatar sía la sede del Mundial de 2022, ante les crítiques de corrupción espertaes. Una alianza cola Federación Española de Fútbol qu'implicó en particular al F. C. Barcelona y al Real Madrid una y bones el patrocinadores de dambos equipos son orixinarios de mediu oriente foi una de les bases que dexó a Qatar llograr asina'l sofitu de dellos países llatinoamericanos y consiguir la candidatura pa llograr el Mundial de 2022.[2]

En 2011, Joseph Blatter anunció qu'esti mundial podría ser adelantráu a xineru de 2022 o retardáu a payares del mesmu añu,[3] por cuenta de que en Qatar pel branu les temperatures lleguen a 50º C y asina podría protexese a los futbolistes y a tolos rellacionaos col mundial.[4] El organizadores anunciaron que cuntaríen con enrite acondicionáu nos estadios debíu al clima grebu.

Equipos participantes

Mientres una sesión en Zúrich, anuncióse la repartición de los 31 cupos fuera la siguiente:[5]

Qatar clasificó automáticamente como organizador.

En cursiva los equipos que participen per primer vegada {|

align=center cellpadding="2" cellspacing="0" style="background: #f9f9f9; border: 1px #aaa solid; border-collapse: collapse; font-size: 95%;" width=75% |- bgcolor=#006699 style="color:white;" !colspan=6|Clasificatorias |- align="center" bgcolor="#ebf5ff" |width=16.6%|AFC |width=16.6%|CAF |width=16.6%|Concacaf |width=16.6%|Conmebol |width=16.6%|OFC |width=16.6%|UEFA |}

Equipos participantes
Bandera de Qatar Qatar

Sortéu de clasificación

El sortéu preliminar onde se van definir los grupos y feches pa los alcuentros de clasificación va llevar a cabu en xunetu de 2021, con fecha entá por confirmar.[6]

Sortéu final

El sortéu final pa definir los grupos del mundial va llevar a cabu en abril de 2022, con fecha entá por confirmar.[6]

Sedes

En 2015, nun eventu realizáu pol Supremu Comité pal Desenvolvimientu y Legáu de Qatar en plenu corazón financieru y alministrativu de Doḥa, el organizadores del Mundial amosaron cómo van ser les obres d'ocho de los dolce estadios nos que se van xugar los partíos[7][8] y avisaron que les altes temperatures del branu nun van ser un problema. Inclusive van construyir una ciudá totalmente nueva p'apostar el Mundial, que va ser la ciudá de Lusail.[9]

Al Daayen Al Khor Ar Rayyan Ar Rayyan
Lusail Al Khor Al-Rayyan Al-Rayyan
Estadiu Nacional de Lusail Estadiu Al-Khor Estadiu Ahmed bin Ali Estadiu Ciudá de la Educación
Capacidá: 86 250
(entamáu)
Capacidá: 45 330
(en construcción)
Capacidá: 21 282
(planes d'espansión a 44 740)
Capacidá: 43 350
(entamáu)
Ar Rayyan Doḥa
Al-Rayyan Doḥa
Estadiu Al-Gharafa Estadiu Internacional Khalifa
Capacidá: 21 282
(planes d'espansión a 44 740)
Capacidá: 50 000
(planes d'espansión a 70 000)
Madinat ash Shamal Al Wakrah
Al-Shamal Al-Wakrah
Estadiu Al-Shamal Estadiu Al-Wakrah
Capacidá: 45 120
(entamáu)
Capacidá: 45 120
(en construcción)
Doḥa Doḥa Doḥa Umm Salal
Doḥa Doḥa Doḥa Umm Salal
Estadiu Puertu de Doḥa Estadiu de la Universidá de Qatar Estadiu Ciudá Deportiva Estadiu Umm Salal
Capacidá: 44 950
(entamáu)
Capacidá: 43 520
(entamáu)
Capacidá: 47 560
(entamáu)
Capacidá: 45 120
(entamáu)
Qatar univ stadium Doha

Ver tamién

Referencies

Enllaces esternos


Predecesor:
Bandera de Rusia Rusia 2018
Copa Mundial de Fútbol
XXII edición
Socesor:
Bandera de Canadá Bandera de Estaos Xuníos d'América Bandera de Méxicu
Canadá - Estaos Xuníos - Méxicu 2026