Diferencies ente revisiones de «Acre (ciudá)»

De Wikipedia
Contenido eliminado Contenido añadido
Sin resumen de edición
Etiquetes: Edición de móvil Edición de la web pa móvil
m Revertíes les ediciones de 2607:FB90:98AE:676A:FCF8:89C3:6910:5B6F (alderique) hasta la cabera versión de [[User:Deror avi|Deror a…
Llinia 1: Llinia 1:
[[Archivu:Akkon hafen altstadt israel datafox.jpg|thumb|250px|Ciudá antigua, vista dende'l puertu.]]
k[[Ficheru:עכו מבט מדרום.jpg|thumb|247x247px]]k k m2
[[Ficheru:עכו מבט מדרום.jpg|thumb|247x247px]]
'''Acre''' ye una ciudá d'[[Israel]], famosa demientres les [[cruzaes]] (denomada daquella como '''''San Xuan d'Acre'''''); antiguamente nomada Akko, dende l'antiguedad foi un centru comercial y portuariu d'oriente prósimu, yá mencionada na ''Biblia'' nel ''Antiguu Testamentu'' (capítulu 1, versículu 31, del ''Llibru de los Xueces'') como la ciudá de la [[tribu d'Aser]]. A lo llargo del dominiu Tolomaicu foi nomada Tolomaida. Ta considerada una de les 75 ciudaes más antigües del mundu y ye la segunda másj visitada del país depués de Xerusalén. Foi la Cabrera nokiiciudá en manes [[cruzaes]] de toa [[Tierra Santa]] y ye patrimoniu de la Humanidá.
'''Acre''' ye una ciudá d'[[Israel]], famosa demientres les [[cruzaes]] (denomada daquella como '''''San Xuan d'Acre'''''); antiguamente nomada Akko, dende l'antiguedad foi un centru comercial y portuariu d'oriente prósimu, yá mencionada na ''Biblia'' nel ''Antiguu Testamentu'' (capítulu 1, versículu 31, del ''Llibru de los Xueces'') como la ciudá de la [[tribu d'Aser]]. A lo llargo del dominiu Tolomaicu foi nomada Tolomaida. Ta considerada una de les 75 ciudaes más antigües del mundu y ye la segunda más visitada del país depués de Xerusalén. Foi la cabera ciudá en manes [[cruzaes]] de toa [[Tierra Santa]] y ye patrimoniu de la Humanidá.
k1l

El so nome vien de los [[Caballeros de San Xuan]], dándo-y el nome de ''San Xuan d'Acre'', que ficieren una fortaleza cásique inespugnable na ciudá, que foi capital de los [[reinos cristianos cruzaos]] cuando se perdió Xerusalén.
El so nome vien de los [[Caballeros de San Xuan]], dándo-y el nome de ''San Xuan d'Acre'', que ficieren una fortaleza cásique inespugnable na ciudá, que foi capital de los [[reinos cristianos cruzaos]] cuando se perdió Xerusalén.



Revisión a fecha de 20:21 18 pay 2017

Ciudá antigua, vista dende'l puertu.

Acre ye una ciudá d'Israel, famosa demientres les cruzaes (denomada daquella como San Xuan d'Acre); antiguamente nomada Akko, dende l'antiguedad foi un centru comercial y portuariu d'oriente prósimu, yá mencionada na Biblia nel Antiguu Testamentu (capítulu 1, versículu 31, del Llibru de los Xueces) como la ciudá de la tribu d'Aser. A lo llargo del dominiu Tolomaicu foi nomada Tolomaida. Ta considerada una de les 75 ciudaes más antigües del mundu y ye la segunda más visitada del país depués de Xerusalén. Foi la cabera ciudá en manes cruzaes de toa Tierra Santa y ye patrimoniu de la Humanidá.

El so nome vien de los Caballeros de San Xuan, dándo-y el nome de San Xuan d'Acre, que ficieren una fortaleza cásique inespugnable na ciudá, que foi capital de los reinos cristianos cruzaos cuando se perdió Xerusalén.