Llingües oficiales de la ONX

De Wikipedia

Les llingües oficiales de la ONX (Organización de les Naciones Xuníes), son les seis llingües que son usaes en xuntes d'esta organización, y en que tán escritos tolos documentos oficiales de la ONX. Estes son:

Estes llingües son usaes en xuntes de dellos órganos de la ONX, particularmente l'Asamblea Xeneral (Artículu 51 de les sos Regles de Procedimientu) y el Conseyu de Seguridá (Artículu 41 de les sos Regles de Procedimientu). Cada representante d'un país puede falar en cualesquier d'estos seis llingües, o puede falar en cualquier llingua y apurrir interpretación n'unu de los seis llinguaxes oficiales. La ONX aprove interpretación simultánea de la llingua oficial a les otres cinco llingües oficiales.

Otres llingües[editar | editar la fonte]

Hubo dellos intentos d'incorporar otres llingües, como bengalí, portugués, hindi o indonesiu. Nengún d'esos intentos fructificó. Sicasí, na UNESCO hai 9 llingües oficiales, incorporando tamién italianu, portugués ya hindi. El Serviciu de Radiu de Naciones Xuníes emite, amás de los seis idiomes oficiales, en portugués, suaḥili y bengalí.

Referencies[editar | editar la fonte]

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]