Bolsa Electrónica de Chile

De Wikipedia
Bolsa Electrónica de Chile
bolsa de valores
Llocalización
Sede Santiagu
Direición Chile
Historia
Fundación13 xineru 1989
Organigrama
Presidente Fernando Cañas (21 abril 2010)
Web oficial
Cambiar los datos en Wikidata

La Bolsa Electrónica de Chile ye un centru de transaiciones bursátiles chilenu, el segundu n'importancia del país andín detrás de la Bolsa de Comerciu de Santiagu.

Empezó les sos operaciones en payares de 1989, tresformándose na primer institución en toa Llatinoamérica n'implementar un sistema electrónicu de transaiciones en tiempu real.

Allugada en plenu centru de Santiago, dende l'empiezu de les sos operaciones asitióse como unu de los axentes impulsores del desenvolvimientu del mercáu bursátil rexonal, por cuenta de la so constante esmolición por introducir nuevos productos y servicios, sofitándose en teunoloxía transaccional de punta. A fines del añu 2011 estableció una alianza estratéxica cola bolsa norteamericana NASDAQ, lo que-y dexó incorporar los sistemes transaccionales d'esta última bolsa dientro del so abanicu de sistemes de negociación. Gracies a lo anterior, la Bolsa Electrónica de Chile cunta anguaño col software de negociación más rápidu y eficiente del mercáu bursátil chilenu.

Per otra parte, tien de destacar tamién la rellación estratéxica qu'esiste ente la Bolsa Electrónica de Chile y l'empresa SIF ICAP (esta última productu de l'asociación ente la Bolsa Mexicana de Valores y el broker norteamericanu ICAP). Gracies a esti venceyu, la Bolsa Electrónica de Chile ufierta a les instituciones financieres más importantes de Chile la posibilidá d'axustar moneda estranxera al traviés del sistema denomináu Datatec. Hai de solliñar quesobremanera nel casu del mercáu de dólar spot, les operaciones que se realicen al traviés de Datatec representen más del 95% del total transado nel mercáu chilenu.

En términos de servicios a los inversionistas, la Bolsa Electrónica de Chile caracterizóse dende los sos entamos por apurrir ferramientes d'información con teunoloxía de punta. Concretamente, foi la primer bolsa chilena n'utilizar viviegamente les redes sociales, lo que-y dexó a toos nuesos siguidores recibir información económica, financiera y bursátil en forma oportuna. Per otra parte, esta bolsa foi tamién la primera en tener presencia al traviés d'aplicaciones móviles, apurriendo siempres información en tiempu real al traviés de les distintes plataformes esistentes.

Lo anterior reflexa la visión y oxetivos estratéxicos de la Bolsa Electrónica de Chile, en tantu ésta busca caltenese como un importante axente impulsor del desenvolvimientu del mercáu de valores de Chile, introduciendo permanentemente mayor modernización al traviés de nuevos productos y sistemes transaccionales, sofitaos en teunoloxía de punta que garantiza competencia y tresparencia, y de la mesma fomenta l'ingresu de nuevos actores al negociu bursátil.

En mayu de 2017 La Bolsa Electrónica de Chile (BEC), Bolsa Electrónica de Valores d'Uruguái (BEVSA) y Mercáu Abiertu Electrónicu d'Arxentina (MAE), 3 centros bursátiles a nivel rexonal, roblaron un alcuerdu programáticu al envís d'algamar la interconexón ente diches places bursátiles. Nuna primer etapa, la interconexón va ser informativa, esto ye, les places van compartir información de los sos mercaos en tiempu real, incluyendo'l preciu de les distintes especies negociaes nesos países, según la cotización del dólar y d'otros preseos financieros. El fin últimu escorríu con esta iniciativa ye llograr que se puedan transar distintos preseos financieros en tiempu real y de manera direuta ente estos 3 países.

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]

La Bolsa Electrónica de Chile (BEC) foi la primer bolsa de valores de Llatinoamérica que dexó a los inversionistas transar en llinia y en tiempu real tolos preseos financieros disponibles.


Referencies[editar | editar la fonte]

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]