Catedral de Kazán

Coordenaes: 59°56′03″N 30°19′29″E / 59.934228°N 30.324594°E / 59.934228; 30.324594
De Wikipedia
Pa la catedral homónima de Moscú, vease Catedral de Kazán de Moscú.
Catedral de Kazán
Собор Казанской иконы Божией Матери (ru)
catedral ortodoxa (es) Traducir, atraición turística y punto de referencia (es) Traducir
Llocalización
PaísBandera de Rusia Rusia
Ciudaes federales San Petersburgu
City district in Russia (en) Traducir Distrito de Tsentralny (es) Traducir
Coordenaes 59°56′03″N 30°19′29″E / 59.934228°N 30.324594°E / 59.934228; 30.324594
Catedral de Kazán alcuéntrase en Rusia
Catedral de Kazán
Catedral de Kazán
Catedral de Kazán (Rusia)
Historia y usu
Apertura1801
Orixe del nome Virgen de Kazán (es) Traducir
Relixón cristianismu ortodoxu
Diócesis Saint Petersburg-Ladoga Eparchy (en) Traducir
Arquiteutura
Arquiteutu/a Andrei Voronijin (es) Traducir
Q4228172 Traducir
Materiales Lladriyu
Estilu Estilu Imperiu
Clasicismu
Patrimoniu
Instalaciones
Formáu por Q118129131 Traducir
Web oficial
Cambiar los datos en Wikidata
Iconu de la Virxe de Kazán asitiáu nel interior de la catedral.

La catedral de La nuesa Señora de Kazán ye la principal catedral de la ciudá de San Petersburgu (Rusia) y ta consagrada a la Virxe de Kazán, la que ye probablemente'l iconu más veneráu de Rusia.

Historia[editar | editar la fonte]

El templu foi construyíu ente 1801 y 1811 pol arquiteutu Andréi Voronijin y ye notable, sobremanera, por una gran columnata de 96 columnes. Foi construyida nel llugar de l'antigua ilesia de piedra pa guardar l'iconu antiguu de Nuesa Orar de Kazán, a la cual débese'l so nome.

En 1800 l'Emperador Pablo I ordenó construyir la catedral según el modelu de la Basílica de San Pedro en Roma. La construcción de la catedral duró 10 años y foi entamada en planta de cruz llatina, al contrariu que la mayoría de templos ortodoxos que tienen planta de cruz griega, como la Catedral de Cristo Salvador en Moscú.

Una de los intereses d'esta catedral ye que l'altar atópase na ala este del templu, ente que la salida principal y la fachada asitiar al oeste. Polo tanto la famosa fachada de columnates que dan a l'Avenida Nevski, nun ye la fachada principal de la catedral, sinón que ye en realidá una de les fachaes llaterales. Les ales de la columnata formen la plaza enfrente de la catedral.

La catedral de Kazán foi percibida polos sos contemporáneos como un monumentu a les victories militares de los rusos na guerra contra Napoleón. En 1812 equí fueron unviaes banderes de los exércitos derrotaos de Napoleón. Amás, na catedral ta soterráu'l mariscal de campu Mijaíl Kutúzov.[1] La Catedral de La nuesa Señora de Kazán ye una de los cumes de l'arquiteutura neoclásica y exemplu brillosu de la síntesis d'artes.

Dempués de la Revolución Rusa de 1917, la catedral foi cerrada. En 1932, foi abierta de nuevu anque como "Muséu de la Historia de la relixón y l'ateísmu", en 1992 consagrar de nuevu como catedral ortodoxa y cuatro años más tarde en 1996, la catedral foi devuelta a la Ilesia Ortodoxa Rusa.

La catedral de Kazán nun foi la única catedral de la ciudá de San Petersburgu, pos hubo otres anteriores tales como, la catedral de San Pedro y San Pablo y la Catedral de San Isaac. A pesar d'esto, la Catedral de Kazán ye la ilesia catedral principal de la ciudá al ser la sede del obispu ortodoxu de San Petersburgu.

Nel interior de la catedral ye onde s'atopa'l milagrosu iconu de la Virxe de Kazán, que ye un símbolu de la fe rusa. A pesar d'esto, esisten por toa Rusia y l'estranxeru varios templos y catedrales cola advocación de La nuesa Señora de Kazán.

Ver tamién[editar | editar la fonte]

Referencies[editar | editar la fonte]

  1. «Atraiciones en San Petersburgu». Archiváu dende l'orixinal, el 12 de xunetu de 2013.

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]