Escudu de Palestina

De Wikipedia
Ficha d'escuduEscudu de Palestina
Datos
Propietariu Estáu de Palestina
Fecha d'adopción 5 de xineru de 2013
Cambiar los datos en Wikidata

L'escudu de Palestina ta compuestu pola figura d'un águila de plata esclariada de sable que sostién sobre'l so pechu un escudu colos colores de la bandera de Palestina asitiaos en palu (verticalmente). L'águila reposa sobre una franxa horizontal na qu'apaecen escrites n'árabe les pallabres دولة فلسطين (Dawlat Filesṭin: Estáu de Palestina n'español).

La figura de l'águila qu'apaez nel escudu ye conocida como “Águila de Saladín y foi adoptada del escudu de la República Árabe Xunida. Tamién figura nos escudos d'Exiptu y Iraq.

Hasta'l 6 de xineru de 2013, l'escudu representaba a l'Autoridá Nacional Palestina y llevaba les pallabres السلطة الفلسطينية (Al-Sulṭa a la Filesṭīniyya, L'Autoridá Palestina). Tres la reconocencia pola ONX de Palestina como Estáu observador non-miembru'l 30 de payares de 2012, y la decisión de la ONX de sustituyir el nome de «Palestina» pol de «Estáu de Palestina»,[1] un decretu promulgáu'l 5 de xineru de 2013 pol presidente palestín Mahmud Abbas sustituyó oficialmente'l nome d'Autoridá Nacional Palestina» per «Estáu de Palestina», cambéu que se treslladó de momentu al escudu nacional.[2][3]

Referencies[editar | editar la fonte]

  1. Ahren, Raphael (25 d'avientu de 2012). «After upgrading status, UN officially switches from ‘Palestine’ to ‘State of Palestine’» (inglés). The Times of Israel. Consultáu'l 6 de xineru de 2013.
  2. Europa Press (6 de xineru de 2013). «Nacional-Palestina-sera-l'Estáu-de-Palestina-tres-un decretu-de-Abbas.html L'Autoridá Nacional Palestina va ser l'Estáu de Palestina, tres un decretu de Abbas». elEconomista.es. Consultáu'l 6 de xineru de 2013.
  3. «PA officially changes name to State of Palestine» (inglés). Jerusalem Post (5 de xineru de 2013). Consultáu'l 6 de xineru de 2013.

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]