Día de la Llingua Rusa nes Naciones Xuníes

De Wikipedia
Día de la Llingua Rusa nes Naciones Xuníes
Día de celebración 6 de xunu
Llugar de celebración Día Internacional
[editar datos en Wikidata]

El Departamentu d'Información Pública de les Naciones Xuníes aprobó la decisión de celebrar el 6 de xunu Día de la Llingua Rusa nes Naciones Xuníes.

Celebración[editar | editar la fonte]

El 19 de febreru de 2010 el Departamentu d'Información Pública de les Naciones Xuníes nel documentu OBV/853-PI-1926 aprobó la decisión de celebrar el 6 de xunu'l Día de la Llingua Rusa nes Naciones Xuníes según nacencia d'Alexandr Pushkin.[1]

El 6 de xunu, cumpleaños del gran poeta rusu Alexander Pushkin, nel marcu del sofitu y la promoción del multillingüismu y la diversidá cultural nel Día de la Llingua Rusa nes Naciones Xuníes. Unu de los oxetivos d'esti programa - caltener la igualdá de los seis idiomes oficiales de la ONX: inglés, árabe, español, chinu, rusu y francés.

La decisión de celebrar los Día de les llingües foi realizada pol Departamentu d'Información Pública de les Naciones Xuníes na viéspora del Día Internacional de la Llingua Materna, que se celebra'l 21 de febreru de cada añu, a iniciativa de la Unesco.
L'oxetivu del Día de les llingües de les Naciones Xuníes ye crear conciencia alrodiu de la hestoria, la cultura y el desenvolvimientu de cada unu de los seis idiomes oficiales de la Organización de les Naciones Xuníes. A cada llingua dáse-y la oportunidá d'atopar un enfoque únicu pa desenvolver el so propiu programa d'actividaes pal día, incluyendo una invitación a conocíos poetes y escritores y l'ellaboración de materiales d'información y temáticos.
Eventos culturales, ente otros, pueden incluyir la realización d'obres musicales y lliteraries, concursos, esposiciones, conferencies, espectáculos y artistes de vodevil, la celebración del día de la cocina nacional y l'actuación de grupos folklóricos, espectáculos y clases d'idiomes p'aquellos que deseyen esplorar otru de los idiomes oficiales de la ONX.
Los díes son les feches siguientes:

Ver tamién[editar | editar la fonte]

Referencies[editar | editar la fonte]

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]