Día Mundial de los Animales

De Wikipedia
Día del Animal

Franciscu d'Asís dando un sermón a los páxaros.
Nome oficial Día Mundial de los Animales
Día de celebración 4 d'ochobre
Celebráu dende 2003
Llugar de celebración Día Internacional
[editar datos en Wikidata]

El Día del Animal o Día Mundial de los Animales celébrase cada añu'l 29 d'abril.[1] Nesta fecha celebra la vida animal en cualesquier de les sos formes, y entámense eventos especiales alredor de tol mundu. Bendiciones a animales son realizaes n'ilesies, sinagogues y capellanes de los animales independientes en parques y campos.[2] Abellugos d'animales realicen eventos pa recaldar fondos y díes abiertos, grupos de vida selvaxe entamen esposiciones d'información, escueles tomen proyeutos de trabayu rellacionaos colos animales ya individuos, y grupos d'amigos o compañeros de trabayu, donen a beneficencies d'animales, o se comprometen a patrocinar a un abellugu animal.

Foi instituyíu pa la celebración del Día Mundial del Animal en conmemoración de san Franciscu d'Asís, consideráu como'l primer humanu que se concibió a si mesmu en rellación con toles coses creaes, y que consideraba, ensin importar la diferencia, que toos somos criatures de Dios incluyendo nesto tola realidá animada ya inanimada.

Nel añu 1929, el 4 d'ochobre foi declaráu Día Mundial de los Animales, por iniciativa de la Organización Mundial de Proteición Animal en congresu celebráu en Viena. En 1980 el papa Xuan Pablu II, declaró a san Franciscu d'Asís patronu de los animales y de los ecoloxistes, momentos a partir del cual esta celebración tomó más puxanza a nivel mundial, celebrándose en munchos países cola bendición de les mascotes».

N'Arxentina celébrase'l 29 d'abril, n'alcordanza del fallecimientu en 1926 del que fuera presidente de la Sociedá Proteutora d'Animales, el doctor Ignacio Lucas Albarracín.

Historia[editar | editar la fonte]

A partir del 4 d'ochobre de 2003, organizaciones ingleses defensores de los animales decidieron entamar un eventu añal y dende entós el númberu d'eventos pa conmemorar esta fecha foi tomando dellos países del mundu.

El propósitu central d'esta fecha ye recordar la importancia de les otres especies animales con quien compartimos el planeta, quien les más de les vegaes son víctimes del nuesu egoísmu, sadismu y crueldá. Sicasí, al traviés de la educación y l'espardimientu de les actividaes de los defensores de los animales, inténtase crear una nueva cultura del respetu y sensibilidá, na cual afortunadamente cada vegada más xente intenta na midida de les sos posibilidaes, faer d'esti mundu un sitiu más xustu pa toos.

Referencies[editar | editar la fonte]

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]

Ver tamién[editar | editar la fonte]