Día Internacional de les Vilbes

De Wikipedia
Día Internacional de les Viudes
Día de celebración 23 de xunu
Llugar de celebración Día Internacional
[editar datos en Wikidata]

L'Asamblea Xeneral de les Naciones Xuníes decide reparar el Día Internacional de les Vilbes el 23 de xunu de cada añu.

Conmemoración[editar | editar la fonte]

El 21 d'avientu de 2010 l'Asamblea Xeneral de les Naciones Xuníes nel Resolución 65/189 decide reparar el Día Internacional de les Vilbes el 23 de xunu de cada añu con efeutu a partir de 2011.[1]

Ausentes nes estadístiques, inalvertíes polos investigadores, abandonaes poles autoridaes llocales y nacionales y mayormente inoraes poles organizaciones de la sociedá civil, la situación de les vilbes ye, n'efeutu, invisible.
Sicasí, l'abusu de les vilbes y los sos fíos constitúi una de les más graves violaciones a los derechos humanos y atrabanca el desenvolvimientu actual. Millones de vilbes nel mundu soporten estrema probeza, aislamientu, violencia, falta de vivienda, enfermedaes y discriminación no que fai a la llei y les costumes.
Con cuenta de da-y una reconocencia especial a la situación de les vilbes de toles edaes y de toles rexones y cultures, l'Asamblea Xeneral de les Naciones Xuníes declaró al día 23 de xunu de 2011 como'l primer Día Internacional de les Vilbes de la hestoria.
Videu
Viudes de la India, la pira o l'olvidu

Día Internacional de les Vilbes[editar | editar la fonte]

Ver tamién[editar | editar la fonte]

Referencies[editar | editar la fonte]

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]

Ye obligatoriu indicar l'idioma de Wikisource. Ye obligatoriu indicar l'idioma de Wikisource. Ye obligatoriu indicar l'idioma de Wikisource.

Sistema de la ONX

Radio

Videos

Enllaces rellacionaos

Semeyes