Confederación Mundial d'Actividaes Subacuátiques

De Wikipedia
Confederación Mundial d'Actividaes Subacuátiques
federación deportiva internacional
Llocalización
Sede Roma
Historia
Fundación1959
Forma parte de
Web oficial
Cambiar los datos en Wikidata

La Confederación Mundial d'Actividaes Subacuátiques, C.M.A.S. de forma embrivida, ye una organización de nivel mundial fundada en 1958 que xestiona al traviés de los sos diversos comités la práutica recreativa o deportiva, según la científica de les diverses actividaes subacuátiques, principalmente'l submarinismu.

Historia[editar | editar la fonte]

L'orixe de la Confederación remontar al 28 de setiembre de 1958. Con ocasión del Congresu de la Confederación Internacional independiente que concernia al conxuntu de Federaciones d'actividaes subacuátiques celebráu en Bruxeles. Nesi alcuentru les federaciones de la República Federal d'Alemaña, Bélxica, Brasil, Francia, Grecia, Italia, Mónaco, Portugal, suiza, los Estaos Xuníos de Norteamérica y Yugoslavia alcordaron la creación de la Confederación.

Col fin de dar forma a esta decisión, celebróse una nueva xunta en Mónaco mientres los díes 9, 10 y 11 de xineru de 1959 onde s'establecieron les bases de la Confederación Mundial d'Actividaes Subacuaticas tomando como abreviación el acrónimu "C.M.A.S.". (Denominada n'inglés "World Confederation of Underwater Activities" y en francés "Confederation Mondiale des Activites Subaquatiques"). Esta Confederación arrexunta a les Federaciones d'Actividaes Subacuátiques de cada país.

La confederación sustituyó, de forma especial no relativo a toles sos funciones y responsabilidaes al antiguu "Comité de deportes Submarinos". (Denomináu n'inglés "Underwater Sports Committee" y en francés "Comité des Sports Sous-Marins") perteneciente a la Confederación Internacional de Deportes de Pesca fundáu'l 22 de febreru de 1952.

Comités[editar | editar la fonte]

Sistema educativu de la CMAS.
  • Comité Científicu.
  • Comité Deportivu.
  • Comité Téunicu.

Ver tamién[editar | editar la fonte]

Referencies[editar | editar la fonte]

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]