Comité Permanente Interestatal pa la Llucha contra la Seca nel Sahel

De Wikipedia
Comité Permanente Interestatal pa la Llucha contra la Seca nel Sahel
organismu internacional
Llocalización
Sede Uagadugú
Historia
Fundación1973
Web oficial
Cambiar los datos en Wikidata

El Comité Permanente Interestatal pa la llucha contra la seca al Sahel (CILSS) ye una organización internacional que reagrupa los países del Sahel.

Foi creáu en 1973, mientres la primera gran seca na rexón col fin de movilizar a les poblaciones del Sahel y la comunidá internacional en redol a l'ayuda d'urxencia y del apueste en marcha de los programes en distintes temes : agricultura pluvial, hidráulica, mediu ambiente, tresporte, comunicación. En 1995 centró les sos actividaes en redol a la seguridá alimentaria y a la xestión de los recursos naturales.

La secretaría executiva ta en Uagadugú (Burkina Fasu). El centru agru-hydrométrico (AGRHYMET) creáu pola Organización meteorolóxica mundial, ta en Niaméi (Níxer) y l'Institutu del Sahel, centru d'investigación agru-sociu-económica y sobre la población y el desenvolvimientu », ta allugáu en Bamaku (Malí).[1]

Dende'l 26 de xunetu de 2013 el Secretariu Executivu del CILSS ye Djimé Adoum de Chad, qu'asocedió a Alhousseïni Bretaudeau de Mali y que tuvo seis años a la cabeza d'esta organización.[2]

Llista de países miembros[editar | editar la fonte]

Referencies[editar | editar la fonte]

  1. «CILSS - Comité permanent Inter-Etats de Lutte contre la Sécheresse dans le Sahel». Archiváu dende l'orixinal, el 7 de payares de 2013. Consultáu'l 16 de xineru de 2016.
  2. «Afrique | Dr Djimé Adoum prend les rênes du secrétariat exécutif du Cilss - Tchadoscopie» (francés). Consultáu'l 16 de xineru de 2016.