Saltar al conteníu

Clio Goldsmith

De Wikipedia
Clio Goldsmith
Vida
Nacimientu XVI Distritu de París16 de xunu de 1957[1] (67 años)
Nacionalidá Bandera de Francia Francia
Residencia Londres
Llingua materna francés
Familia
Padre Edward Goldsmith
Madre Gillian Goldsmith
Casada con Carlo Alessandro Puri Negri (1982 – 1985)
Mark Shand (1990 – 2009)[2]
Fíos/es
Pueblu Goldschmidt family (en) Traducir
Estudios
Llingües falaes francés
inglés
italianu
Oficiu actrizactriz de cine
IMDb nm0326056
Cambiar los datos en Wikidata

Clio Goldsmith (Clio Shand dende 1990, cuando se casó con Mark Shand) (nacida'l 16 de xunu de 1957)[4] ye una exactriz francesa, qu'apaez sobremanera como una muyer fatal en delles películes de la década de 1980. Ella ye la fía del ecólogu Edward Goldsmith y Gillian Marion Pretty.

Empezó a actuar na película de 1980, La Cicala d'Alberto Lattuada. Xunto a Virna Lisi y Anthony Franciosa, interpretó a una moza amiga de la diversión que termina como prostituta. En 1981, interpretó a la prostituta Clemencia na película de Mauro Bolognini, La storia vera della signora delle camelie xunto con Isabelle Huppert. En Plein sud, ella promete que va amorecer col primer fatu que vea,[5] seduciendo a Patrick Dewaere.

En 1982, el so papel principal na comedia Le cadeau apurrió-y una cierta fama internacional. La película de Michel Lang, que foi producida pol so primu Gilbert de Goldschmidt, cuntó con Pierre Mondy y Claudia Cardinale. Goldsmith interpreta a una moza formosa llamada, un regalu pa un banqueru retiráu de los sos colegues.[6][7] Dempués d'otros dos papeles, y d'apaecer dos veces nuna revista italiana d'entretenimientu p'adultos llamada Playmen, retirar de l'actuación.

De 1982 a 1985 tuvo casada col empresariu italianu Carlo Alessandro Puri Negri (* 1952), un herederu Pirelli. Tienen una fía. En 1990 casóse col autor británicu Mark Shand,[8] l'hermanu de Camiya, duquesa de Cornualles y tuvieron una fía, Ayesha.[9] Shand confirmó en 2010 que la pareya divorcióse.[10]

Filmografía

[editar | editar la fonte]
  • 1980: The Cricket (La cicala)
  • 1980: La storia vera della signora delle camelie
  • 1981: Honey (Miele di donna)
  • 1981: Heat of Desire (Plein sud)
  • 1981: La caduta degli angeli ribelli
  • 1982: Miss Right (La donna giusta)
  • 1982: Le grand pardon
  • 1982: Bankers Also Have Souls (-y cadeau)
  • 1984: ...y la vita continua (TV)
  • 1986: Tug of Love (L'étincelle )

Referencies

[editar | editar la fonte]
  1. Afirmao en: filmportal.de. Identificador Filmportal: 270545d1edfe414691054bfaf13ab552. Apaez como: Clio Goldsmith. Data de consulta: 9 ochobre 2017.
  2. Afirmao en: Kindred Britain.
  3. 3,0 3,1 Afirmao en: The Peerage. Llingua de la obra o nome: inglés. Autor: Darryl Lundy.
  4. Clio Goldsmith
  5. Plein sud (1981) - Plot summary
  6. Cadeau, Le (1982) - Plot summary
  7. allmovie ((( -y Cadeau > Overview ))) Archiváu el 26 d'abril de 2006 na Wayback Machine.
  8. thePeerage.com
  9. The Elephant Man (enllaz rotu disponible n'Internet Archive; ver l'historial y la última versión)., By Samantha Conti, W Magacín, March 2008
  10. Roberts, Alison (15 d'abril de 2010). «Mark Shand is the Elephant man». London Evening Standard. Consultáu'l 23 d'abril de 2014.

Enllaces esternos

[editar | editar la fonte]