Chiqui Martí

De Wikipedia
Chiqui Martí
Vida
Nacimientu Barcelona23 de xunetu de 1971 (52 años)
Nacionalidá España
Estudios
Llingües falaes castellanu
catalán
Oficiu actriz, baillarinastripper
IMDb nm1868794
Cambiar los datos en Wikidata

Chiqui Martí (23 de xunetu de 1971Barcelona) ye una baillarina y artista española. Ye conocida por ser una de les más acreditaes profesionales de la danza erótica y del striptease, un xéneru qu'ella mesma llapada "Strip-art".

Biografía[editar | editar la fonte]

A los catorce años empezó a baillar en desfiles de moda y peluquería. Ye autodidacta como baillarina y llueu empezó a trabayar nel cabaré El Molín de Barcelona y nes más importantes sales de fiestes de la xeografía española. Mide 1,64 metros y les sos midíes son 87-62-92.

Darréu, la so popularidá amontóse gracies a numberoses intervenciones televisives en Crónicas Marcianas y otros programes, como Sobrevivientes. Tamién tien una marca de llencería erótica que diseña ella mesma.

El 12 de xunu de 2004, Chiqui Martí sufrió un grave accidente llaboral mientres actuaba na discoteca Radical en Torrijos (Toledo). El so cuerpu cayó de llombu dende cuatro metros mientres realizaba'l so espectáculu de strip-art. Foi treslladada urxentemente al hospital Virxe de la Salú de Toledo, onde foi ingresada con pronósticu reserváu. Mientres unos meses perdió la movilidá de les sos piernes y teniendo que dir a rehabilitación, procesu que terminó al cabu d'unos meses.

Foi portada de la revista Interviú.

Trayeutoria profesional[editar | editar la fonte]

Bibliografía[editar | editar la fonte]

  • Hernán Migoya - Chiqui Martí: Piel d'ánxel. Confesiones de la reina del Strip-art. MR.

Referencies[editar | editar la fonte]

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]