Carrera de resistencia

De Wikipedia
Carrera de resistencia
Xeneral
Tipu de competición disciplina deportiva
Cambiar los datos en Wikidata

Una carrera de resistencia o carrera de endurance ye una carrera d'automovilismu o motociclismu de mayor duración de lo habitual, na que se prueba la fiabilidá de los vehículos y la resistencia física de los pilotos. Nel casu d'automóviles, esti tipu de carreres apuéstense davezu con turismo, gran turismos o sport prototipos, salvu nel casu de los rally raid, como'l Rally Dakar y la Baxa 1000, y nel casu de les 24 Hores de Chamonix, que se cuerren con turismo sobre nieve. En cuasi toles carreres de resistencia, ta dexáu o ye obligatoriu camudar de pilotu delles vegaes.

Polo xeneral, l'oxetivu ye xirar la mayor cantidá de vegaes a un circuitu de carreres nun tiempu predeterminado o percorrer una distancia predefinida nel menor tiempu posible. Ente les primeres atópense les 24 Hores de Daytona, 24 Hores de Le Mans, les 24 Hores de Nürburgring, les 24 Hores de Spa y les 12 Hores de Sebring, y ente les segundes Petit Le Mans, los 1000 km de Monza, los 1000 km de Nürburgring, los 1000 km de Spa-Francorchamps, los 1000 km de Suzuka y los 1000 km de Bathurst. Les duraciones mínimes pa una carrera de resistencia son de seis hores o 800 km, anque a nivel llocal o amateur acéptense distancies menores.

Ente les carreres de resistencia históriques atópense la Targa Florio. Los trés pertenecíen al Campeonatu Mundial de Resistencia, al igual que la mayoría de les carreres mentaes enantes. Na década de 1990, les carreres d'esti tipu de campeonatos vieron amenorgaes la mayoría de les sos carreres a distancies medies, como 2:30 a 4 hores o aproximao 500 km. Esi ye l'esquema utilizáu nel Campeonatu de la FIA de Sport Prototipos, l'American Le Mans Series y la Grand-Am Rolex Sports Car Series. Sicasí, les Le Mans Series primeramente amenórgase a carreres de más de seis hores o 1000 km de duración, al igual que'l nuevu Campeonatu Mundial de Resistencia.

Carreres famoses[editar | editar la fonte]

Campeonatos de carreres de resistencia[editar | editar la fonte]

Ver tamién[editar | editar la fonte]


Referencies[editar | editar la fonte]

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]