Bolsa de Xakarta

De Wikipedia
(Redirixío dende Bolsa de Yakarta)
Bolsa de Xakarta
negociu
Llocalización
Sede Xakarta
Direición Indonesia
Historia
Fundación1912
Disolución setiembre 2007
Cambiar los datos en Wikidata

Bursa Efek Jakarta (BEJ) o Jakarta Stock Exchange (JSX) foi la bolsa de valores de Xakarta, Indonesia hasta que se fundió cola Bolsa de Surabaya creando la Bolsa d'Indonesia.

Historia[editar | editar la fonte]

Orixinalmente abierta en 1912 sol gobiernu colonial holandés, foi reabierta en 1977 dempués de dellos zarros mientres la Primer y la Segunda Guerra Mundial. Una vegada reabierta en 1977, la bolsa tuvo sol control de l'acabante crear axencia executiva pal mercáu de capitales (Badan Pelaksana Pasar Model o Bapepam), que de la mesma taba sol Ministeriu de Finances.

L'actividá de negociación y la capitalización crecieron xunto col desenvolvimientu financieru d'Indonesia y el sector priváu. El 13 de xunetu de 1992 la bolsa foi privatizada so la propiedá de Jakarta Exchange Inc. Como resultáu les funciones de Bapepam pasarón a ser l'axencia de supervisión del mercáu de valores. El 22 de marzu de 1995, JSX estrenó'l sistema de negociación automáticu (JATS). En setiembre de 2007 la Bolsa de Yakarta y la Bolsa de Surabaya fundir pa crear la Bolsa d'Indonesia, la única qu'opera n'Indonesia.

Ver tamién[editar | editar la fonte]

Referencies[editar | editar la fonte]

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]