Bolsa de Xakarta

De Wikipedia
Bolsa de Xakarta
negociu
Llocalización
Sede Xakarta
Direición Indonesia
Historia
Fundación1912
Disolución setiembre 2007
Cambiar los datos en Wikidata

Bursa Efek Jakarta (BEJ) o Jakarta Stock Exchange (JSX) foi la bolsa de valores de Xakarta, Indonesia hasta que se fundió cola Bolsa de Surabaya creando la Bolsa d'Indonesia.

Historia[editar | editar la fonte]

Orixinalmente abierta en 1912 sol gobiernu colonial holandés, foi reabierta en 1977 dempués de dellos zarros mientres la Primer y la Segunda Guerra Mundial. Una vegada reabierta en 1977, la bolsa tuvo sol control de l'acabante crear axencia executiva pal mercáu de capitales (Badan Pelaksana Pasar Model o Bapepam), que de la mesma taba sol Ministeriu de Finances.

L'actividá de negociación y la capitalización crecieron xunto col desenvolvimientu financieru d'Indonesia y el sector priváu. El 13 de xunetu de 1992 la bolsa foi privatizada so la propiedá de Jakarta Exchange Inc. Como resultáu les funciones de Bapepam pasarón a ser l'axencia de supervisión del mercáu de valores. El 22 de marzu de 1995, JSX estrenó'l sistema de negociación automáticu (JATS). En setiembre de 2007 la Bolsa de Yakarta y la Bolsa de Surabaya fundir pa crear la Bolsa d'Indonesia, la única qu'opera n'Indonesia.

Ver tamién[editar | editar la fonte]

Referencies[editar | editar la fonte]

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]