Bancu de Suecia

De Wikipedia
Bancu de Suecia
bancu central y authority under the Riksdag (en) Traducir
Llocalización
Sede Riksbankshuset (en) Traducir
Direición Suecia
Historia
Fundación1668
Eslogan Hinc robur et securitas (la)
Härav styrka och säkerhet (sv)
Organigrama
Presidente Stefan Ingves (valor desconocíu)
Forma parte de
Web oficial
Cambiar los datos en Wikidata

El Bancu de Suecia (en suecu: Sveriges riksbank) ye'l bancu central del Reinu de Suecia. Fundáu en 1668, ye'l bancu central más antiguu del mundu. Con sede central n'Estocolmu, ye l'autoridá monetaria de Suecia, el bancu ta encargáu d'acuñar les monedes y billetes de la corona sueca. Ye miembru del Sistema Européu de Bancos Centrales.

Historia[editar | editar la fonte]

L'actual bancu de Suecia - Riksbank- empezó a operar en 1668, siendo la so primer nomenclatura Stockholms Bancu (tamién conocíu como Bancu de Palmstruch), que foi fundáu por Johan Palmstruch en 1656. A pesar de que'l bancu yera priváu, foi'l Rei de Suecia el cual eligío al so direutor: nuna carta a Palmstruch dio-y permisu pa operar d'alcuerdu a les normes estatales.

Premiu Nobel[editar | editar la fonte]

En 1968, con ocasión del tricentenariu de la so creación, creóse'l Premiu del Bancu de Suecia de ciencies económiques en memoria d'Alfred Nobel, llamáu'l "Nobel d'economía". Esti apurrir na mesma ceremonia de los Premios Nobel n'Estocolmu, los 10 d'avientu, coincidiendo col aniversariu de la muerte de Nobel.

Ver tamién[editar | editar la fonte]

Referencies[editar | editar la fonte]

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]