Bancu Central de les Comores

De Wikipedia
Bancu Central de les Comores
bancu central
Llocalización
Sede Moroni
Direición Comores
Historia
Fundaciónxunu 1980
Web oficial
Cambiar los datos en Wikidata

El Bancu Central de les Comores (en francés: Banque Centrale des Comores) ye'l bancu central de les Comores, un grupu d'islles del océanu Índicu.

Operaciones[editar | editar la fonte]

Los estatutos establecen que'l so Conseyu d'Alministración va tener ocho miembros escoyíos pol Gobiernu de les Comores, el Bancu Central de Francia y el gobiernu francés. El puestu de Direutor Axuntu del Bancu Central de les Comores ta en manes d'un funcionariu del Bancu de Francia, que ye responsable de la política monetaria. Dende'l 19 de payares de 1999, toles tases oficiales del bancu central venceyáronse al permediu del índiz Eonia lo que lleva a una estabilización de los diferenciales de les tases d'interés col euru.[1]

El bancu aplica un sistema de reserves obligatories (30% de los depósitos) y un sistema de monitoreo bancariu. La sede atópase en Moroni , y el gobernador del bancu ye Younoussa Imani dende'l 7 de febreru de 2017.

Sistema bancariu[editar | editar la fonte]

El sistema bancariu de les Comores ta constituyíu por seis bancos distintos: el Bancu Central (BCC); la Banque pour l'Industrie et pour le Commerce-Comores (BIC-C), la Banque de Développement des Comores (BDC), la Banque Fédérale de Commerce (BFC), el Exim Bank Comores SAy la Société Nationale des Postes et des Servicios financieros (SNPSF). Amás, dos caja d'aforru mutuu (SANDUK y MECK) desempeñen un rol.

Una de les funciones del Bancu Central de les Comores ye aprobar l'establecimientu de nuevos bancos nos trés islles de la Unión de les Comores (Grande-Comore, Anjouan y Mohéli).

Ver tamién[editar | editar la fonte]

Referencies[editar | editar la fonte]

  1. «Banque centrale de comores». Consultáu'l 8 de marzu de 2015.