Anna Birulés

De Wikipedia
Anna Birulés
ministro de Ciencia y Tecnología (es) Traducir

28 abril 2000 - 10 xunetu 2002
Josep Piqué (es) Traducir - Josep Piqué (es) Traducir
Vida
Nacimientu Girona28 de xunu de 1954 (69 años)
Nacionalidá España
Familia
Hermanos/es Josep Maria Birulés i Bertran (es) Traducir
Estudios
Estudios Universidá de California en Berkeley
Universidá de Barcelona
Llingües falaes castellanu
catalán
Oficiu política, economistaempresaria
Premios
Creencies
Partíu políticu ensin valor
Partíu Socialista Unificáu de Cataluña
Cambiar los datos en Wikidata

Anna María Birulés i Bertrán (28 de xunu de 1954Girona) ye una política y directiva empresarial española qu'exerció de ministra de Ciencia y Teunoloxía mientres el segundu gobiernu de José María Aznar.

Biografía[editar | editar la fonte]

Oríxenes y formación

Nació'l 28 de xunu de 1954 na ciudá de Girona.[2] Birulés, que militó nel PSUC a finales de la década de 1970,[3] estudió Ciencies Económiques na Universidá de Barcelona, ampliando darréu los sos estudios na Universidá de Berkeley de los Estaos Xuníos. Ye miembru del Círculu d'empresarios y de la xunta del Círculu d'Economía de Barcelona.

Actividá profesional

Empecipió la so actividá profesional nel Departamentu d'Industria de la Xeneralidá de Cataluña, desempeñando'l cargu de direutora xeneral del Centru d'Información y Desarrollu Empresarial (CIDEM), direutora xeneral de Promoción Comercial, presidenta del Consorciu pa la Promoción Comercial de Cataluña (COPCA), so les órdenes del direutor xeneral d'Industrial de la Xeneralidá, Josep Piqué. En 1997 abandonó'l so cargu de secretaria xeneral del Bancu de Sabadell pa ser nomada direutora xeneral de Retevisión, dende onde dirixió'l procesu d'espansión del operador de telecomunicaciones, por aciu la vertebración de la compañía al traviés de los sos filiales Retevisión Móvil (telefonía móvil), Onda dixital (televisión dixital terrestre y Retevisión Interactiva (servicios d'internet).

Ministra de Ciencia y Teunoloxía

Ensin afiliación política a nengún partíu, foi nomada ministra de Ciencia y Teunoloxía cola formación del segundu gobiernu de José María Aznar nel añu 2000. Ocupó esti cargu hasta'l 10 de xunetu de 2002, momentu nel cual foi sustituyida por Josep Piqué.

Distinciones[editar | editar la fonte]

Referencies[editar | editar la fonte]

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]


Predecesor:
Josep Piqué
{{{cargu}}}
27 d'abril de 2000-10 de xunetu de 2002
(II Gobiernu Aznar)
Socesor:
Josep Piqué