Telecable

De Wikipedia
Telecable
negociu
Direición España
Historia
Fundación1995
Organigrama
Dueñu Grupo MásMóvil (es) Traducir
Sector
Industria sector de telecomunicaciones (es) Traducir
industria de la telefonía móvil (es) Traducir
Productos destacaos teléfonu
Web oficial
Cambiar los datos en Wikidata

Telecable ye una empresa de cable asturiana qu'ufierta servicios de televisión, teléfonu ya internet. Ye la marca comercial de la Sociedad Promotora de las Telecomunicaciones en Asturias, S.A. (SPTA). Anguaño ye una filial d'Euskatel.

Historia[editar | editar la fonte]

Crease en 1995 al constituise les sociedaes Telecable Avilés, Telecable Uviéu y Telecable Xixón. Tres recibir les llicencies municipales oportunes, entamose'l diseñu y la implantación de freba óptico que diba cubrir les trés principales ciudaes asturianes.

Servicios[editar | editar la fonte]

Telecable remana pa dar los sos servicios una combinación de freba óptico que forma una rede principal y cable coaxial que ye'l que realmente aporta a los sos clientes. La empresa ufierta anguaño los sos servicios en packs, siendo obligatoriu la contratación de televisión pa los clientes particulares.

La empresa ufierta estos servicios en más del 80% del territoriu asturianu. Y la rede móvil que fechu un alcuerdu entre Euskaltel y Movistar (Primera accionista de Telecable) pa comparter la cobertura de Movistar.

Accionistes[editar | editar la fonte]

Los accionistes de Telecable son:

Referencies[editar | editar la fonte]

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]