Llista de presidentes de la Generalitat de Cataluña

De Uiquipedia
Saltar a: navegación, buscar
  1. Berenguer de Cruïlles 1359-1362
  2. Romeu Sescomes 1363-1364
  3. Ramon Gener 1364-1365
  4. Bernat Vallès 1365
    Bernat Vallès 1365-1367
    Romeu Sescomes 1375-1376
  5. Joan I d'Empúries 1376
  6. Guillem de Guimerà 1376-1377
  7. Galceran de Besora 1377-1378
    Ramon Gener 1379-1380
  8. Felip d'Anglesola 1380
  9. Pere de Santamans 1381-1383
  10. Arnau Descolomer 1384-1389
  11. Miquel de Santjoan 1389-1396
  12. Alfons de Tous 1396-1413
  13. Marc de Vilalba 1413-1416
  14. Andreu Bertran 1416-1419
  15. Joan Desgarrigues 1419-1422
  16. Dalmau de Cartellà 1422-1425
  17. Felip de Malla 1425-1428
  18. Domènec Ram 1428-1431
    Marc de Vilalba 1431-1434
  19. Pere de Palou 1434-1437
  20. Pere de Darnius 1437-1440
  21. Antoni d'Avinyó i de Moles 1440-1443
  22. Jaume de Cardona i de Gandia 1443-1446
  23. Pero Ximénez de Urrea 1446-1449
  24. Bertran Samasó 1449-1452
  25. Bernat Guillem Samasó 1452-1455
  26. Nicolau Pujades 1455-1458
  27. Antoni Pere Ferrer 1458-1461
  28. Manuel de Montsuar 1461-1464
  29. Francesc Colom 1464-1467
  30. Ponç Andreu de Vilar1467-1470
  31. Miquel Samsó 1470-1473
  32. Joan Maurici de Ribes 1473-1476
  33. Miquel Delgado 1476-1478
  34. Pere Joan Llobera 1478-1479
  35. Berenguer de Sos 1479-1482
  36. Pere de Cardona 1482-1485
    Ponç Andreu de Vilar 1485-1488
  37. Juan Payo Coello 1488-1491
  38. Joan de Peralta 1491-1494
  39. Francí Vicenç 1494-1497
  40. Pedro de Mendoza 1497-1500
  41. Alfons d'Aragó 1500-1503
  42. Ferrer Nicolau de Gualbes i Desvalls 1503-1504
  43. Gonzalo Fernández de Heredia 1504-1506
  44. Lluís Desplà i d'Oms 1506-1509
  45. Jordi Sanç 1509-1512
  46. Joan d'Aragó 1512-1514
  47. Jaume Fiella 1514-1515
  48. Esteve de Garret 1515-1518
  49. Bernat de Corbera 1518-1521
  50. Joan Margarit i de Requesens 1521-1524
  51. Lluís de Cardona i Enríquez 1524-1527
  52. Francesc de Solsona 1527-1530
  53. Francesc Oliver de Boteller 1530-1533
  54. Dionís de Carcassona 1533-1536
  55. Joan Pasqual 1536-1539
  56. Jeroni de Requesens i Roís de Liori 1539-1542
  57. Miquel Puig 1542-1545
  58. Jaume Caçador 1545-1548
  59. Miquel d'Oms i de Sentmenat 1548-1551
  60. Onofre de Copons i de Vilafranca 1551-1552
  61. Miquel de Ferrer i de Marimon 1552
  62. Joan de Tormo 1552-1553
  63. Miquel de Tormo 1553-1554
  64. Francesc Jeroni Benet Franc 1554-1557
  65. Pere Àngel Ferrer i Despuig 1557-1559
  66. Ferran de Lloances i Peres 1559-1560
    Miquel d'Oms i de Sentmenat 1560-1563
  67. Onofre Gomis 1563-1566
  68. Francesc Giginta 1566-1569
  69. Benet de Tocco 1569-1572
  70. Jaume Cerveró 1572-1575
  71. Pere Oliver de Boteller i de Riquer 1575-1578
    Benet de Tocco 1578-1581
  72. Rafael d'Oms 1581-1584
  73. Jaume Beuló 1584
    Pere Oliver de Boteller i de Riquer 1584-1587
  74. Martí Joan de Calders 1587
  75. Francesc Oliver de Boteller 1587-1588
  76. Jaume Caçador i Claret 1590-1593
  77. Miquel d'Agullana 1593-1596
    Francesc Oliver de Boteller 1596-1598
  78. Francesc Oliveres 1598-1599
  79. Jaume Cordelles i Oms 1599-1602
  80. Bernat de Cardona i de Queralt 1602-1605
  81. Pere Pau Caçador i d'Aguilar-Dusai 1605-1608
  82. Onofre d'Alentorn i de Botella 1608-1611
  83. Francesc de Sentjust i de Castre 1611-1614
  84. Ramon d'Olmera i d'Alemany 1614-1616
  85. Miquel d'Aimeric 1616-1617
  86. Lluís de Tena 1617-1620
  87. Benet Fontanella 1620-1623
  88. Pere de Magarola i Fontanet 1623-1626
  89. Francesc Morillo 1626-1629
  90. Pere Antoni Serra 1629-1632
  91. Esteve Salacruz 1632
  92. García Gil de Manrique y Maldonado 1632-1635
  93. Miquel d'Alentorn i de Salbà 1635-1638
  94. Pau Claris i Casademunt 1638-1641
  95. Josep Soler 1641
  96. Bernat de Cardona i de Raset 1641-1644
  97. Gispert d'Amat i Desbosc de Sant Vicenç 1644-1647
  98. Andreu Pont 1647-1650
  99. Pau del Rosso 1650-1654
  100. Francesc Pijoan 1654-1656
  101. Joan Jeroni Besora 1656-1659
  102. Pau d'Àger 1659-1662
  103. Jaume de Copons i de Tamarit 1662-1665
  104. Josep de Magarola i de Grau 1665-1668
  105. Joan Pagès i Vallgornera 1668-1671
  106. Josep de Camporrells i de Sabater 1671-1674
  107. Esteve Mercadal i Dou 1674-1677
  108. Alfonso de Sotomayor 1677-1680
  109. Josep Sastre i Prats 1680-1683
  110. Baltasar de Muntaner i de Sacosta 1683-1686
  111. Antoni de Saiol i de Quarteroni 1686-1689
  112. Benet Ignasi de Salazar 1689-1692
  113. Antoni de Planella i de Cruïlles 1692-1695
  114. Rafael de Pinyana i Galvany 1695-1698
  115. Climent de Solanell i de Foix 1698-1701
  116. Josep Antoni Valls i Pandutxo 1701
    Antoni de Planella i de Cruïlles 1701-1704
  117. Francesc de Valls i Freixa 1704-1705
  118. Josep Grau 1706-1707
  119. Manuel de Copons i d'Esquerrer 1707-1710
  120. Francesc Antoni de Solanell i de Montellà 1710-1713
  121. Josep de Vilamala 1713-1714
  122. Francesc Macià i Llussà (ERC) 1932-1933
  123. Lluís Companys i Jover (ERC) 1933-1940
  124. Josep Irla i Bosch (ERC) 1940-1954
  125. Josep Tarradellas i Joan (ERC) 1954-1980
  126. Jordi Pujol i Soley (CiU) 1980-2003
  127. Pasqual Maragall i Mira (PSC) 2003-2006
  128. José Montilla i Aguilera (PSC) 2006-2010
  129. Artur Mas i Gavarró (CIU) 2010