Llista de presidentes d'España

De Uiquipedia
Saltar a: navegación, buscar
Llista de presidentes de Gobiernu y xefes d'Estáu d'España dende 1874.
Xefe d'Estáu Fecha iniciu presidencia Presidente de Gobiernu
Alfonso XII 1874 Francisco Serrano Domínguez
1874 Juan Zavala de la Puente
1874 Práxedes Mateo Sagasta
1874 Antonio Cánovas del Castillo
1875 Joaquín Jovellar Soler
1875 Antonio Cánovas del Castillo
1879 Arsenio Martínez-Campos Antón
1879 Antonio Cánovas del Castillo
1881 Práxedes Mateo Sagasta
1883 José de Posada Herrera
1884 Antonio Cánovas del Castillo
1885 Práxedes Mateo Sagasta
1890 Antonio Cánovas del Castillo
1892 Práxedes Mateo Sagasta
1895 Antonio Cánovas del Castillo
1897 Marcelo Azcarraga Palmero
1897 Práxedes Mateo Sagasta
1899 Francisco Silvela y le Vielleuze
1900 Marcelo Azcarraga Palmero
Alfonso XIII 1902 Práxedes Mateo Sagasta
1902 Francisco Silvela y le Vielleuze
1903 Raimundo Fernández Villaverde
1903 Antonio Maura y Montaner
1904 Marcelo de Azcárraga y Palmero
1905 Raimundo Fernández Villaverde
1905 Eugenio Montero Ríos
1905 Segismundo Moret y Prendergast
1906 José López Domínguez
1906 Segismundo Moret y Prendergast
1906 Antonio Aguilar y Correa
1907 Antonio Maura y Montaner
1909 Segismundo Moret y Prendergast
1910 José Canalejas y Méndez
1912 Manuel García Prieto
1912 Álvaro Figueroa y Torres Mendieta
1913 Eduardo Dato e Iradier
1915 Álvaro Figueroa y Torres Mendieta
1917 Manuel García Prieto
1917 Eduardo Dato e Iradier
1917 Manuel García Prieto
1918 Antonio Maura y Montaner
1918 Manuel García Prieto
1918 Álvaro Figueroa y Torres Mendieta
1919 Antonio Maura y Montaner
1919 Joaquín Sánchez de Toca Calov
1919 Manuel Allendesalazar Muñoz
1920 Eduardo Dato e Iradier
1921 Manuel Allendesalazar Muñoz
1921 Antonio Maura y Montaner
1922 José Sánchez Guerra y Martínez
1922 Manuel García Prieto
1923 Miguel Primo de Rivera y Orbaneja
1930 Dámaso Berenguer y Fusté
1931 Juan Bautista Aznar-Cabañas
Niceto Alcalá-Zamora y Torres 1931 Niceto Alcalá-Zamora y Torres
Manuel Azaña Díaz 1931 Manuel Azaña Díaz
Niceto Alcalá-Zamora y Torres
1931 Manuel Azaña Díaz
1933 Alejandro Lerroux García
1933 Diego Martínez Barrio
1933 Alejandro Lerroux García
1934 Ricardo Samper e Ibañez
1934 Alejandro Lerroux García
1935 Joaquín Chapaprieta Torregrosa
1935 Manuel Portela Valladares
1936 Manuel Azaña Díaz
Manuel Azaña Díaz 1936 Santiago Casares Quiroga
1936 José Giral Pereira
1936 Francisco Largo Caballero
1937 Juan Negrín López
?? xunetu de 1936 Miguel Cabanellas Ferrer
Francisco Franco Bahamonde 1 d'ochobre de 1936 Francisco Franco Bahamonde
9 de xunu de 1973 Luis Carrero Blanco
20 d'avientu de 1973 Torcuato Fernández Miranda
31 d'avientu de 1974 Carlos Arias Navarro
Xuan Carlos I 22 de payares de 1975
1 de xunetu de 1976 Fernando de Santiago y Díaz de Mendívil
3 de xunetu de 1976 Adolfo Suárez González
25 de febreru de 1981 Leopoldo Calvo-Sotelo Bustelo
1 d'avientu de 1982 Felipe González Márquez
4 de mayu de 1996 José María Aznar López
17 d'abril de 2004 José Luis Rodríguez Zapatero
20 d'avientu de 2011 Mariano Rajoy Brey

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]