Llista d'emperadores romanos

De Uiquipedia
Saltar a: navegación, buscar

El Principáu[editar | editar la fonte]

Dinastía Xulio-Claudia[editar | editar la fonte]

Semeya Nome
Augustus of Rome.jpg Augustu
IMPERATOR CAESAR DIVI FILIVS AVGVSTVS
Tiberius NyCarlsberg01.jpg Tiberiu
TIBERIVS IVLIVS CAESAR AVGVSTVS
Caligula - MET - 14.37.jpg Calígula
GAIVS IVLIVS CAESAR AVGVSTVS GERMANICVS
Claudius crop.jpg Claudiu
TIBERIVS CLAVDIVS CAESAR AVGVSTVS GERMANICVS
Nero 1.JPG Nerón
NERO CLAUDIVS CAESAR AUGVSTVS GERMANICVS

Añu de los cuatro emperadores y Dinastía Flavia[editar | editar la fonte]

Semeya Nome
Stockholm - Antikengalerie 4 - Büste Kaiser Galba.jpg Galba
SERVIVS SVLPICIVS GALBA CAESAR AVGVSTVS
Oth001.jpg Otón
MARCVS SALVIVS OTHO CAESAR AVGVSTVS
Pseudo-Vitellius Louvre MR684.jpg Viteliu
AVLVS VITELLIVS GERMANICVS AVGVSTVS
Vespasianus01 pushkin edit.png Vespasianu
TITVS FLAVIVS CAESAR VESPASIANVS AVGVSTVS
Titus of Rome.jpg Titu
TITVS FLAVIVS CAESAR VESPASIANVS AVGVSTVS
Domiziano da collezione albani, fine del I sec. dc. 02.JPG Domicianu
TITVS FLAVIVS CAESAR DOMITIANVS AVGVSTVS

Dinastía Antonina[editar | editar la fonte]

Semeya Nome
Nerva Tivoli Massimo.jpg Nerva
MARCVS COCCEIVS NERVA CAESAR AVGVSTVS
Traianus Glyptothek Munich 336.jpg Traxanu
CAESAR MARCVS VLPIVS NERVA TRAIANVS AVGVSTVS
Bust Hadrian Musei Capitolini MC817.jpg Adrianu
CAESAR PVBLIVS AELIVS TRAIANVS HADRIANVS AVGVSTVS
Antoninus Pius Glyptothek Munich 337.jpg Antoninu Píu
CAESAR TITVS AELIVS HADRIANVS ANTONINVS AVGVSTVS PIVS
Lucius Verus - MET - L.2007.26.jpg Luciu Veru
CAESAR LVCIVS AVRELIVS VERVS AVGVSTVS
Marcus Aurelius Glyptothek Munich.jpg Marcu Aureliu
CAESAR MARCVS AVRELIVS ANTONINVS AVGVSTVS
Commodus Musei Capitolini MC1120.jpg Cómodu
CAESAR MARCVS AVRELIVS COMMODVS ANTONINVS AVGVSTVS

Añu de los cinco emperadores y dinastía Severa[editar | editar la fonte]

Semeya Nome
Alba Iulia National Museum of the Union 2011 - Possible Statue of Roman Emperor Pertinax Close Up, Apulum.JPG Pertinax
CAESAR PVBLIVS HELVIVS PERTINAX AVGVSTVS
DidiusJulianusSest.jpg Didiu Xulianu
CAESAR MARCVS DIDIVS SEVERVS IVLIANVS AVGVSTVS
Septimius Severus busto-Musei Capitolini.jpg Septimiu Severu
CAESAR LVCIVS SEPTIMIVS SEVERVS PERTINAX AVGVSTVS
Caracalla
CAESAR MARCVS AVRELIVS SEVERVS ANTONINVS PIVS AVGVSTVS
Publius Septimius Geta Louvre Ma1076.jpg Xeta
CAESAR PVBLIVS SEPTIMIVS GETA AVGVSTUS
055 Diadumenianus.jpg Macrinu
MARCVS OPELLIVS SEVERVS MACRINVS AVGVSTVS PIVS FELIX

con
Diadumenianu
MARCVS OPELLIVS ANTONINVS DIADUMENIANVS
Elagabalo (203 o 204-222 d.C) - Musei capitolini - Foto Giovanni Dall'Orto - 15-08-2000.jpg Eliogábalu
MARCVS AVRELIVS ANTONINVS AVGVSTVS
Alexander severus.jpg Alexandru Severu
CAESAR MARCVS AVRELIVS SEVERVS ALEXANDER AVGVSTVS

Emperadores mientres la crisis del sieglu III[editar | editar la fonte]

Semeya Nome
Maximinus Thrax Musei Capitolini MC473.jpg Maximinu I
CAESAR GAIVS JVLIVS VERVS MAXIMINVS AVGVSTVS
Gordian I Musei Capitolini MC475.jpg Gordianu I
CAESAR MARCVS ANTONIVS GORDIANVS SEMPRONIANVS AFRICANVS AVGVSTVS
Sestertius Gordian II-RIC 0008.jpg Gordianu II
CAESAR MARCVS ANTONIVS GORDIANVS SEMPRONIANVS ROMANVS AFRICANVS AVGVSTVS
Pupienus Musei Capitolini MC477.jpg Pupienu
CAESAR MARCVS CLODIVS PVPIENVS MAXIMVS AVGVSTVS
Balbinus Hermitage.jpg Balbinu
CAESAR DECIMVS CAELIVS CALVINVS BALBINVS PIVS AVGVSTVS
Bust Gordianus III Louvre Ma1063.jpg Gordianu III
CAESAR MARCVS ANTONIVS GORDIANVS AVGVSTVS
Bust of emperor Philippus Arabus - Hermitage Museum.jpg Filipu I "l'árabe"
CAESAR MARCVS IVLIVS PHILLIPVS AVGVSTVS

con Filipu II
Emperor Traianus Decius (Mary Harrsch).jpg Traxanu Deciu
CAESAR GAIVS MESSIVS QVINTVS TRAIANVS DECIVS AVGVSTVS

con Hereniu Etruscu
082 Hostilianus.jpg Hostilianu
CAESAR CAIVS VALENS HOSTILIANVS MESSIVS QVINTVS AVGVSTVS
Ritratto di trebonianno gallo III sec. dc. 01.JPG Trebonianu Galu
CAESAR GAIVS VIBIVS TREBONIANVS GALLVS AVGVSTVS

con
Volusianu
Aemilian1.jpg Emilianu
CAESAR MARCVS AEMILIVS AEMILIANVS AVGVSTVS
Aureus Valerian-RIC 0034.jpg Valerianu
CAESAR PVBLIVS LICINIVS VALERIANVS AVGVSTVS
Gallienus.jpg Galenu
CAESAR PVBLIVS LICINIVS EGNATIVS GALLIENVS AVGVSTVS

con Saloninu
Santa Giulia 4.jpg Claudiu Góticu
CAESAR MARCVS AVRELIVS CLAVDIVS AVGVSTVS
Antoninianus Quintillus-s3243.jpg Quintilu
CAESAR MARCVS AVRELIVS CLAVDIVS QVINTILLVS AVGVSTVS
Aureliancoin1.jpg Aurelianu
CAESAR LVCIVS DOMITIVS AVRELIANVS AVGVSTVS
EmpereurTacite.jpg Tácitu
CAESAR MARCVS CLAVDIVS TACITVS AVGVSTVS
Antoninianus Florianus-unpub ant hercules.jpg Florianu
CAESAR MARCVS ANNIVS FLORIANVS AVGVSTVS
Probus Musei Capitolini MC493.jpg Probu
CAESAR MARCVS AVRELIVS PROBVS AVGVSTVS
Antoninianus of Carus.jpg Caru
CAESAR MARCVS AVRELIVS CARVS AVGVSTVS
NumerianusAntoninianus.jpg Numerianu
CAESAR MARCVS AVRELIVS NVMERIVS NVMERIANVS AVGVSTVS
Montemartini - Carino 1030439.JPG Carinu
CAESAR MARCVS AVRELIVS CARINVS AVGVSTVS