Llista d'asteroides/2001–2100

De Uiquipedia
Saltar a: navegación, buscar
Nome Designación
provisional
Data de descubrición Descubridor/es
2001 Einstein 1973 EB 5 de marzu, 1973 P. Wild
2002 Euler 1973 QQ1 29 d'agostu, 1973 T. M. Smirnova
2003 Harding 6559 P-L 24 de setiembre, 1960 C. J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
2004 Lexell 1973 SV2 22 de setiembre, 1973 N. S. Chernykh
2005 Hencke 1973 RA 2 de setiembre, 1973 P. Wild
2006 Polonskaya 1973 SB3 22 de setiembre, 1973 N. S. Chernykh
2007 McCuskey 1963 SQ 22 de setiembre, 1963 Universidá d'Indiana
2008 Konstitutsiya 1973 SV4 27 de setiembre, 1973 L. I. Chernykh
2009 Voloshina 1968 UL 22 d'ochobre, 1968 T. M. Smirnova
2010 Chebyshev 1969 TL4 13 d'ochobre, 1969 B. A. Burnasheva
2011 Veteraniya 1970 QB1 30 d'agostu, 1970 T. M. Smirnova
2012 Guo Shou-Jing 1964 TE2 9 d'ochobre, 1964 Observatoriu Purple Mountain
2013 Tucapel 1971 UH4 22 d'ochobre, 1971 University of Chile
2014 Vasilevskis 1973 JA 2 de mayu, 1973 A. R. Klemola
2015 Kachuevskaya 1972 RA3 4 de setiembre, 1972 L. V. Zhuravleva
2016 Heinemann 1938 SE 18 de setiembre, 1938 A. Bohrmann
2017 Wesson A903 SC 20 de setiembre, 1903 M. F. Wolf
2018 Schuster 1931 UC 17 d'ochobre, 1931 K. Reinmuth
2019 van Albada 1935 SX1 28 de setiembre, 1935 H. van Gent
2020 Ukko 1936 FR 18 de marzu, 1936 Y. Väisälä
2021 Poincaré 1936 MA 26 de xunu, 1936 L. Boyer
2022 West 1938 CK 7 de febreru, 1938 K. Reinmuth
2023 Asaph 1952 SA 16 de setiembre, 1952 Universidá d'Indiana
2024 McLaughlin 1952 UR 23 d'ochobre, 1952 Universidá d'Indiana
2025 Nortia 1953 LG 6 de xunu, 1953 J. Churms
2026 Cottrell 1955 FF 30 de marzu, 1955 Universidá d'Indiana
2027 Shen Guo 1964 VR1 9 de payares, 1964 Observatoriu Purple Mountain
2028 Janequeo 1968 OB1 18 de xunetu, 1968 C. Torres, S. Cofre
2029 BiNomei 1969 RB 11 de setiembre, 1969 P. Wild
2030 Belyaev 1969 TA2 8 d'ochobre, 1969 L. I. Chernykh
2031 BAM 1969 TG2 8 d'ochobre, 1969 L. I. Chernykh
2032 Ethel 1970 OH 30 de xunetu, 1970 T. M. Smirnova
2033 Basilea 1973 CA 6 de febreru, 1973 P. Wild
2034 Bernoulli 1973 EE 5 de marzu, 1973 P. Wild
2035 Stearns 1973 SC 21 de setiembre, 1973 J. Gibson
2036 Sheragul 1973 SY2 22 de setiembre, 1973 N. S. Chernykh
2037 Tripaxeptalis 1973 UB 25 d'ochobre, 1973 P. Wild
2038 Bistro 1973 WF 24 de payares, 1973 P. Wild
2039 Payne-Gaposchkin 1974 CA 14 de febreru, 1974 Observatoriu de Harvard
2040 Chalonge 1974 HA 19 d'abril, 1974 P. Wild
2041 Lancelot 2523 P-L 24 de setiembre, 1960 C. J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
2042 Sitarski 4633 P-L 24 de setiembre, 1960 C. J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
2043 Ortutay 1936 TH 12 de payares, 1936 G. Kulin
2044 Wirt 1950 VE 8 de payares, 1950 C. A. Wirtanen
2045 Peking 1964 TB1 8 d'ochobre, 1964 Observatoriu Purple Mountain
2046 Leningrad 1968 UD1 22 d'ochobre, 1968 T. M. Smirnova
2047 Smetana 1971 UA1 26 d'ochobre, 1971 L. Kohoutek
2048 Dwornik 1973 QA 27 d'agostu, 1973 E. F. Helin
2049 Grietje 1973 SH 29 de setiembre, 1973 T. Gehrels
2050 Francis 1974 KA 28 de mayu, 1974 E. F. Helin
2051 Chang 1976 UC 23 d'ochobre, 1976 Observatoriu de Harvard
2052 Tamriko 1976 UN 24 d'ochobre, 1976 R. M. West
2053 Nuki 1976 UO 24 d'ochobre, 1976 R. M. West
2054 Gawain 4097 P-L 24 de setiembre, 1960 C. J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
2055 Dvořák 1974 DB 19 de febreru, 1974 L. Kohoutek
2056 Nancy A909 TB 15 d'ochobre, 1909 J. Helffrich
2057 Rosemary 1934 RQ 7 de setiembre, 1934 K. Reinmuth
2058 Róka 1938 BH 22 de xineru, 1938 G. Kulin
2059 Baboquivari 1963 UA 16 d'ochobre, 1963 Universidá d'Indiana
2060 Chiron 1977 UB 18 d'ochobre, 1977 C. T. Kowal
2061 Anza 1960 UA 22 d'ochobre, 1960 H. L. Giclas
2062 Aten 1976 AA 7 de xineru, 1976 E. F. Helin
2063 Bacchus 1977 HB 24 d'abril, 1977 C. T. Kowal
2064 Thomsen 1942 RQ 8 de setiembre, 1942 L. Oterma
2065 Spicer 1959 RN 9 de setiembre, 1959 Universidá d'Indiana
2066 Palala 1934 LB 4 de xunu, 1934 C. Jackson
2067 Aksnes 1936 DD 23 de febreru, 1936 Y. Väisälä
2068 Dangreen 1948 AD 8 de xineru, 1948 M. Laugier
2069 Hubble 1955 FT 29 de marzu, 1955 Universidá d'Indiana
2070 Humason 1964 TQ 14 d'ochobre, 1964 Universidá d'Indiana
2071 Nadezhda 1971 QS 18 d'agostu, 1971 T. M. Smirnova
2072 Kosmodemyanskaya 1973 QE2 31 d'agostu, 1973 T. M. Smirnova
2073 Janáček 1974 DK 19 de febreru, 1974 L. Kohoutek
2074 Shoemaker 1974 UA 17 d'ochobre, 1974 E. F. Helin
2075 Martinez 1974 VA 9 de payares, 1974 Felix Aguilar Observatory
2076 Levin 1974 WA 16 de payares, 1974 Observatoriu de Harvard
2077 Kiangsu 1974 YA 18 d'avientu, 1974 Observatoriu Purple Mountain
2078 Nanking 1975 AD 12 de xineru, 1975 Observatoriu Purple Mountain
2079 Jacchia 1976 DB 23 de febreru, 1976 Observatoriu de Harvard
2080 Jihlava 1976 DG 27 de febreru, 1976 P. Wild
2081 Sázava 1976 DH 27 de febreru, 1976 P. Wild
2082 Galahad 7588 P-L 17 d'ochobre, 1960 C. J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
2083 Smither 1973 WB 29 de payares, 1973 E. F. Helin
2084 Okayama 1935 CK 7 de febreru, 1935 S. J. Arend
2085 Henan 1965 YA 20 d'avientu, 1965 Observatoriu Purple Mountain
2086 Newell 1966 BC 20 de xineru, 1966 Universidá d'Indiana
2087 Kochera 1975 YC 28 d'avientu, 1975 P. Wild
2088 Sahlia 1976 DJ 27 de febreru, 1976 P. Wild
2089 Cetacea 1977 VF 9 de payares, 1977 N. G. Thomas
2090 Mizuho 1978 EA 12 de marzu, 1978 T. Urata
2091 Sampo 1941 HO 26 d'abril, 1941 Y. Väisälä
2092 Sumiana 1969 UP 16 d'ochobre, 1969 L. I. Chernykh
2093 Genichesk 1971 HX 28 d'abril, 1971 T. M. Smirnova
2094 Magnitka 1971 TC2 12 d'ochobre, 1971 Observatoriu Astrofísicu de Crimea
2095 Parsifal 6036 P-L 24 de setiembre, 1960 C. J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
2096 Väinö 1939 UC 18 d'ochobre, 1939 Y. Väisälä
2097 Galle 1953 PV 11 d'agostu, 1953 K. Reinmuth
2098 Zyskin 1972 QE 18 d'agostu, 1972 L. V. Zhuravleva
2099 Öpik 1977 VB 8 de payares, 1977 E. F. Helin
2100 Ra-Shalom 1978 RA 10 de setiembre, 1978 E. F. Helin
... | Previu | Llista d'asteroides | Siguiente | ...